Avocata falsă a lui Matteo Politi și trei funcționare de la DSP, reținute, în urma perchezițiilor făcute în dosarul falsului medic

Polițiștii de la Direcția de Investigare a Criminalității Economice au descins, în această dimineață, în două apartamente și în două sedii ale Direcției de Sănătate Publică a Municipiului București, fiind vizați trei funcționari publici care ar fi falsificat documente și ar fi eliberat cod de parafă, în baza unui consilier juridic. Este, de asemenea, cercetat și un consilier juridic. 

UPDATE: Trei funcționare de la Biroul de Statistică al Direcției de Sănătate Publică și o consilieră juridică, falsa avocată a lui Matteo Politi, au fost reținute luni seară, după ce polițiștii de la Direcția de Investigare a Criminalității Econonice au descins azi în două apartamente și la două sedii ale Direcției de Sănătate Publică a Municipiului București.

Știrea inițială

Polițiștii de la Direcția de Investigare a Criminalității Economice au descins, în această dimineață, în două apartamente și în două sedii ale Direcției de Sănătate Publică a Municipiului București, fiind vizați trei funcționari publici care ar fi falsificat documente și ar fi eliberat cod de parafă, în baza unui consilier juridic. Este, de asemenea, cercetat și un consilier juridic.

Aceste descinderi au legătură cu cazul lui Matteo Politi, falsul medic care ar fi operat în mai multe clinici din Capitală, în ciuda faptului că nu avea studii. Acesta avea doar parafă luată de la DSP, locul unde astăzi s-au făcut descinderi.

Astfel, polițiștii suspectează trei funcționare, ”toate cu vechime și experiență”, care ar fi participat la falsificarea documentelor și i-au dat parafă italianului pe baza unui dosar incomplet, susține Parchetul.

Document exploziv despre medicul fals. Matteo Politi a ascuns asta mai bine de doi ani: „L-am descoperit!”

”Procurori din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Sectorului 1 Bucureşti au dispus confirmarea efectuării în continuare a urmăririi penale faţă de patru persoane din care trei având calitatea de funcţionar în cadrul Direcţiei de Sănătate Publică a Municipiului Bucureşti. În cursul zilei de 25 martie au fost puse în executare mai multe mandate de percheziţie în vederea strângerii de material probatoriu”, a transmis, luni, Parchetul de pe lângă Judecătoria Sectorului 1 Bucureşti.

Ce a declarat Matteo Politi, bărbatul care s-a dat drept medic: „V-am spus deja că nu sunt un fals medic şi că nu îmi place să fiu numit aşa”

De asemenea, oamenii legii au stabilit că cei trei funcţionari din cadrul DSP Bucureşti ”au falsificat mai multe înscrisuri, atestând în fals că două persoane de cetăţenie italiană au calitatea de doctor şi dreptul de a practica această profesie pe teritoriul României, eliberând codul de parafă în baza unor dosare incomplete”, potrivit News.ro.

Și SUA au avut un fel de Matteo Politi. Avea 18 ani! Bunicii lui: „A fost crescut cum trebuie”

De asemenea, cea de-a patra persoană, un consilier juridic care este reprezentant al celor două persoane de cetățenie italiană, este acuzată că ar fi înlesnit eliberarea codurilor de parafă în baza dosarelor incomplete. În plus, consilierul juridic ar fi falsificat mai multe înscrisuri prin care se atesta în mod fals că au fost depuse la dosare toate înscrisurile necesare eliberării codurilor de parafă.

Matteo Politi opera sub numele Mattew Mode, fără să aibă studii medicale

Un fals medic a operat la clinici private din România, sub numele de Matthew Mode, fără a avea studii medicale. Bărbatul, pe numele real Matteo Politi, nu avea avizul Colegiului Medicilor, dar practica în baza unui cod de parafă obţinut de la DSP Bucureşti.

El a fost prins la Curtici, când încerca sa iasă din ţară, şi a fost arestat, fiind cercetat pentru înşelăciune şi de exercitarea fără drept a unei profesii.

În 8 februarie, ministrul Sănătăţii, Sorina Pintea, a anunţat că, după ce Direcţia de Sănătate Publică a Municipiului Bucureşti (DSPMB) a demarat o anchetă pentru a verifica modul în care a fost eliberat codul de parafă în cazul falsului chirurg Matteo Politi, s-a mai descoperit un caz silimar. În acest caz au fost sezizaţi poliţiştii şi procurorii.

Ultimele știri