Antena Căutare

Pericol: Clienti impuscati din senin in parcarea unui supermarket din Militari

Un client al unui supermarket din zona Militari s-a trezit cu masina gaurita de un glont in parcarea magazinului. Nu este vorba despre un atac armat, ci, dupa primele informatii, despre un glont ratacit dintr-un poligon de trageri situat in apropiere. Din fericire, nici o persoana nu a fost ranita in urma incidentului. Martori oculari afirma ca si o a doua masina ar fi fost lovita de proiectil, iar politia a demarat o ancheta.

UPDATE 19.30: MApN a anuntat ca detine un poligon de tragere, situat la aproximativ 2,5 km de centrul comercial, in parcarea caruia o persoana si-a gasit masina gaurita de un glont, ministerul precizand ca joi s-au efectuat trageri, insa distanta pana la care munitia folosita are efect letal este de maximum 1.500 de metri. "Referitor la incidentul semnalat joi, 20 septembrie, in parcarea unui centru comercial situat in zona centurii Capitalei, Ministerul Apararii Nationale face urmatoarele precizari: M.Ap.N. detine un poligon de tragere situat la aproximativ 2.5 km de centrul comercial. In data de 20 septembrie s-au executat trageri in intervalul orar 08.00-14.30 cu armament individual de infanterie, respectiv pistol mitraliera cal. 7.62 mm si pistol cal. 7.65 mm model 1974 Carpati", se arata intr-un comunicat al MApN, citat de Mediafax.

"O comisie numita de ministrul apararii nationale, Corneliu Dobritoiu, verifica modul in care au fost respectate masurile de siguranta in poligon. Sedintele de tragere cu toate tipurile de armament usor de infanterie au fost sistate pana la finalizarea cercetarilor. Evenimentul este cercetat de Parchetul Militar", se mai arata in comunicat.

Parcarea supermarketului a fost evacuata, iar anchetatorii efectueaza masuratori specifice, pentru a stabili traiectoria glontului, si cauta proiectilul, pentru a-l supune unui test balistic, in urma caruia va fi stabilit calibrul, precum si tipul de arma cu care a fost tras. Potrivit specialistilor, glontul ar putea proveni de la un poligon militar de trageri, in urma unui ricoseu sau a unei manuiri necorespunzatoare a unei arme, dat fiind faptul ca aceste locatii sunt protejate pe linia de tir de "maluri" speciale de pamant.

Politistii si procurorii militari incearca sa afle daca proiectilul provine din timpul unui exercitiu al Armatei si cum a ajuns pana in parcarea supermarketului, aflat la iesirea din Capitala dinspre Militari, in Chiajna, potrivit unor surse judiciare. Autoritatile militare au venit la fata locului dupa ce un barbat a anuntat ca proiectilul i-a gaurit portbagajul.

Initial, spre locul incidentului se pregateau sa plece criminalistii Inspectoratului Judetean de Politie Ilfov, insa, ulterior, s-a stabilit ca incidentul este de competenta Parchetului Militar.

Incendiu puternic in Capitala, la fosta fabrica Faur... Danemarca si Norvegia ofera salarii de 5.000 de euro pentru romani...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure Marti, 23.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x