Live acum
Prime Time 20:00Film: Homefront: Orasul fara legi

Pericol de gheata: Celula de criza, pentru deblocarea Dunarii

Specialisti din Ministerul de Interne, al Apararii, dar si din Ministerul Transporturilor, al Mediului si din IGSU se intrunesc, marti, intr-o celula de criza pentru stabilirea unei strategii pentru deblocarea Dunarii de gheata. De asemenea, 12 prefecturi din zona Dunarii au primit avertizare hidrologica.

Membrii Comitetului National pentru Situatii de Urgenta s-au reunit, luni, la sediul MAI pentru a analiza situatia creata pe Dunare, ca urmare a producerii unor poduri de gheata, cu impact sever asupra navigatiei si au decis instituirea celulei de criza.

De asemenea, s-a stabilit ca un elicopter al Ministerului Administratiei si Internelor, impreuna cu specialisti din cadrul celulei de criza, sa survoleze cursul Dunarii pentru a evalua la parametrii reali situatia existenta. La nivelul judetelor riverane fluviului Dunarea se vor constitui celule de criza similare.

In noaptea de duminica spre luni, Dunarea a inghitit o nava. Prins ca intr-un vartej de gheata, un slep incarcat cu 700 de tone de porumb s-a scufundat. Echipajul de pe ADA1 a sarit in ultimul moment pe sloiuri. Iar zeci de alte nave sunt in pericol de scufundare din cauza sloiurilor.

Foto: Intactimages / EPA

Recomandari