Căutare Live

Pericolul abia acum începe! Românii se confruntă cu o nouă amenințare! Ce semne arată că ai luat virusul?

Românii nu scapă de amenințarea cu care s-au confruntat în ultima perioadă, iar pericolul pare să nu fi dispărut. Cifrele sunt în continuare alarmante, motiv pentru care specialiștii se așteaptă ca temperaturile ridicate să sporească numărul de îmbolnăviri!

Românii nu scapă de amenințarea cu care s-au confruntat în ultima perioadă, iar pericolul pare să nu fi dispărut. Cifrele sunt în continuare alarmante, motiv pentru care specialiștii se așteaptă ca temperaturile ridicate să sporească numărul de îmbolnăviri!

Ce anunță specialiștii despre pericolul cu care se confruntă românii

Medicii din întreaga ţară au raportat peste 350 de suspiciuni de gripă în ultima săptămână, faţă de 91 câte au fost anul trecut în perioada similară. Numărul cazurilor confirmate a ajuns la 1.724, cu 31 mai multe decât în săptămâna precedentă.

Centrul Naţional de Supraveghere şi Control al Bolilor Transmisibile (CNSCBT) a anunţat că, în ultima săptămână, numărul infecţiilor respiratorii raportate de medicii din întreaga ţară a scăzut cu peste 42 la sută faţă de săptămâna precedentă, fiind înregistrate 45.015 cazuri.

”Aceaste scăderi se datorează, în principal, subraportarilor din perioada sărbătorilor de Paşte”, au precizat reprezentanţii CNSCBT.

Potrivit acestora, s-au înregistrat 353 de suspiciuni de gripă, adică persoane care prezentau simptome specifice, dar pentru care existenţa virusului nu a fost confirmată prin analize de laborator. Anul trecut în perioada similară, medicii înregistrau 91 de suspiciuni de îmbolnăvire.

Care sunt primele simptome și care sunt diferențele între răceală și gripă

”Activitatea gripală a evoluat cu intensitate scăzută, înregistrându-se doar cazuri sporadice în unele judeţe”, au mai anunţat reprezentanţii CNSCBT, potrivit news.ro. Totuți, temperaturile de primăvară și schimbările pot duce la o creștere semnificativă de îmbolnăviri, motiv pentru care specialiștii ne recomandă să evităm locurile aglomerate sau contactul cu persoane ce dau semne de gripă.

Potrivit statisticilor, în sezonul 2017 - 2018, numărul cazurilor de gripă confirmate prin analize de laborator este de 1.724, cu 31 mai multe decât la ultima raportare săptămânală.

Numărul deceselor provocate de gripă a ajuns la 123.

Astăzi, creștinii ortodocși sărbătoresc Izvorul Tămăduirii, praznic închinat Maicii Domnului. De unde vine tradiția „ape... Cod galben de ploi torențiale și grindină! Vremea se schimbă radical!...
Parteneri
Cum să-ți alegi parfumul în funcție de zodie. Află ce preferințe are fiecare nativ
Catine.ro
Ultimele știri
x