Antena Căutare

Peste 70% dintre români sunt de acord ca fumatul să fie interzis în toate spațiile publice

Peste 70% dintre români sunt de acord ca fumatul să fie interzis în toate spațiile publice, inclusiv în baruri și cafenele, potrivit sondajului "Inscop-Adevărul: Fumatul și Legea antifumat"

Peste 70% dintre români sunt de acord ca fumatul să fie interzis în toate spațiile publice, inclusiv în baruri și cafenele, potrivit sondajului "Inscop-Adevărul: Fumatul și Legea antifumat".

Conform aceluiași sondaj prezentat într-un comunicat remis AGERPRES, 29,5% dintre români se declară fumători, în timp ce procentul nefumătorilor este de 69,5%, iar 1% dintre respondenți au declarat că nu știu sau nu răspund.

Legea împotriva fumatului în spații publice se bucură de aprobarea a peste două treimi din populație. Astfel, 70,3% dintre români sunt de acord ca fumatul să fie interzis în toate spațiile publice, inclusiv în baruri și cafenele, în timp ce 28,7% nu sunt de acord cu această măsură. Totodată, procentul nonrăspunsurilor (1%) este și în cazul acestei întrebări foarte scăzut, semn că dezbaterile intense generate de legea împotriva fumatului au condus la o cristalizare puternică a opiniilor populației, potrivit sursei citate.

Faptul că procentul românilor care se declară nefumători este practic egal cu acela al respondenților care susțin interzicerea fumatului în spațiile publice nu trebuie interpretat însă în sensul unei suprapuneri perfecte între cele două segmente. Majoritatea nefumătorilor este de acord cu această lege, dar acest fapt nu înseamnă că în rândul celor care nu fumează nu există și un procent important care consideră neavenită interzicerea fumatului în toate spațiile publice, se arată în comunicatul citat.

De asemenea, adaugă sursa citată, în analiza acestor date trebuie ținut cont și de faptul că sondajul a fost realizat imediat după intrarea în vigoare a legii împotriva fumatului. Acest fapt înseamnă că există un nivel ridicat al așteptărilor și rămâne de văzut în ce măsură aplicarea efectivă a legii va reuși să răspundă acestora sau dacă efectele ei negative vor începe să erodeze sprijinul de care se bucură la ora actuală în rândul românilor, se afirmă în comunicat.

Cui i-e frică de Bau-Bau? Legea dării în plată ar putea lăsa sute de mii de români fără şansa de a-şi lua "PRIMA CA... Voluntariatul, la un pas de angajare. Care sunt tipurile de certificate pe care le poți obține...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe Marti, 16.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x