Antena Căutare

Peste o mie de români mor anual, uciși de această boală. S-a lansat un program care ar putea reduce acest bilanț cutremurător

Suntem campioni la numărul de îmbolnăviri de Tuberculoză (TBC), dar ţara noastră face totuşi un mic pas spre sănătate, odată cu lansarea primului program de screening activ al tuberculozei.

Suntem campioni la numărul de îmbolnăviri de Tuberculoză (TBC), dar ţara noastră face totuşi un mic pas spre sănătate, odată cu lansarea primului program de screening activ al tuberculozei.

O unitate mobilă complet dotată cu echipament imagistic şi de diagnostic va ajunge în toate oraşele mari din ţară, dar şi în zonele sărace.

În caravana medicalã, vor intra rând pe rând 20 de mii de persoane din categoriile de risc. Tuberculoza loveşte la întâmplare şi nu ţine cont de vârstă sau de mediile sociale. În ţara noastră, 12.000 de persoane se îmbolnăvesc anual. Din păcate, în România, această boală stigmatizează bolnavii diagnosticați.

Sunt şi veşti bune. Legea tuberculozei aşteaptă promulgarea. Printre prevederi, există şi plata pe toată perioada concediului medical şi acordarea unei norme de hrană pentru bolnavi, pentru a putea lupta cu această maladie transmisibilă.

În 2018, bugetul programului naţional pentru tuberculoză s-a dublat. A ajuns la 41 de milioane de lei. În acest ritm, România poate spera că va atinge obiectivele stabilite de Organizaţia Mondială a Sănătăţii.

Valoarea proiectului, implementat de către o echipă de specialişti ai Institutului Marius Nasta, este de aproape 1 milion de euro

Tuberculoza (TB) este o boală infecto-contagioasă larg răspândită în intreaga lume, cauzată de bacteria Mycobacterium tuberculosis. Reprezintă o cauză majoră de deces la nivel mondial și constituie o importantă problemă de sănătate publică.

Cutremur în România. E al doilea în decurs de câteva ore! Ce se întâmplă... Maria Ghiorghiu, o nouă previziune teribilă: ”Un virus ce va face pagube imense va lovi România!”...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe Marti, 16.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x