Sute de pensule si tuburi de culoare, zeci de sevalete si panze, mese, scaune, vase, ceasuri, farfurii si dulapuri , toate poarta amprentele talentului femeii. Mainile ei sunt mai tot timpul murdare de cate-o pata de culoare. Femeia recunoaste ca nu poate sta prea mult timp fara sa dea viata fiecarei bucati de lemn. “Mai fac niste cutiute mici pentru bijuterii. Si-acum, pentru Ziua Indragostitilor, am pregatit si inimioare-cadouri, pentru cei care vor sa cumpere”, spune pictorita.
Dar si ele au motive maghiare si sasesti. “Mai fac si ladite, care sunt specifice zonei. Sunt in miniatura, reprezinta lada de zestre a miresei”, a mai zis femeia.
Te-ai gandi ca doamna Morics face asta de-o viata. Nu e chiar asa. A fost contabil la primarie ani buni, dar n-a putut sa-si lase deoparte harul. De vreo opt ani, face ceea ce-i place cu adevarat. Si aproape tot ce lucreaza se duce la export. Sotul se ocupa de tot. “Se vand strainilor, mai ales cei din Ungaria, Franta, inclusiv din Japonia au venit aici sa vada, sa cumpere. In tara s-a facut mobila de bucatarie, de exemplu si in Bucuresti s-a confectionat pentru o sala comerciala un mobilier”, afirma partenerul pictoritei.
O masa de bucatarie cu patru scaune costa 2.000 de lei. Preturile difera in functie de complexitatea modelului si bineinteles, de diminensiuni.
Retelele de internet gratuite, un pericol pentru utilizatori. Vezi AICI de ce ar trebui sa te feresti... Un baiat din Cluj s-a prabusit in curtea scolii si a murit...