- MAREA PREMIERĂ Te Cunosc de Undeva! Vezi ce surprize ți-am pregătit AZI de la ora 20:00, pe Antena 1 și în AntenaPLAY
- Chefi la cuțite, sezonul 15 - din 10 martie, pe Antena 1 și în AntenaPLAY
Plângeri penale pe numele profesoarei de tehnologie acuzate că vine cu arma la cursuri. Directorul uneia dintre şcolile în care predă, dar şi părinţii elevilor au sesizat poliţia. În plus, va începe şi cercetarea disciplinară, care ar putea duce la demiterea profesoarei. Inspectorul şcolar general a cerut ancheta după ce a urmărit la Observator confruntarea halucinantă dintre profesoară şi părinţi. Până când nu va fi luată o măsură, elevii anunţă că nu vor intra la ore.
Citește și: Părinţii mai multor elevi din Capitală sunt disperaţi! Profesoara de tehnologie face legea cu arma?
Abia după ce Observator a difuzat reacţiile profesoarei, inspectoratul şcolar a decis să formeze o comisie disciplinară. Echipa noastră a filmat discuţia halucinantă dintre cadrul didactic şi părinţi. Ameninţările profesoarei nu mai pot fi ignorate, spun autorităţile din învăţământ.
”Dacă se pune problema ca un singur copil să fie afectat, este deja grav aici vorbim de foarte mulți. Sunteți părinte, ca părinte vă gândiți că trebuie să stăm să adunăm niște foi ca să verificăm un profesor? Nu vă imaginați că doamna nu este verificată. Este verificată de cel puțin două săptămâni, atunci când directoarea unei școli din sectorul 6 al Capitalei a și depus plângere împotriva femeii.”, a declarat Mihaela Ioana Neacșu, inspector școlar general București.
Legal, activitatea unei comisii de disciplină se poate desfăşura pe parcursul a 30 de zile şi se poate solda cu avertisment, amendă ori desfacerea contractului de muncă. Elevii însă refuză să intre la orele Mihaelei Cioc.
Legal, activitatea unei Comisii de Disciplină se poate desfăşura pe parcursul a 30 de zile şi se poate solda cu avertisment, amendă ori desfacerea contractului de muncă. Elevii însă refuză să intre la orele Mihaelei Cioc.
”Pe baza informaţiilor care au apărut în presă, voi trimite sesizare către cele două şcoli. Nu ştiu dacă e nevoie de o lună. Cred că se poate face şi într-o săptămână. Nu există susţinere pentru această doamnă”, a declarat Gabriel Mutu, primar Sector 6.
Deşi a avut contractul de muncă desfăcut de mai multe ori în 10 ani de învăţământ, profesoara de tehnologie predă ca suplinitor în şcolile din Bucureşti, pentru că a reuşit să ia notă mare la titularizare. A transmis că nu va ceda în faţa părinţilor. Aşa că soluţia rămâne tot schimbarea metodologiei privind mobilitatea personalului didactic, spun directorii.
Un cazier disciplinar al profesorului ar rezolva problema, doar că momentan nu are cine să se gândească la aşa ceva. Ministerul Educaţiei este o instituţie fără ministru.
Cea mai nou campanie de informare lansată de Poliția Română stârnește revoltă pe internet: ”Opriți planeta, vreau să cob... Trupul lui Auraș zace de trei saptamani pe fundul lacului Siriu. Mama tânărului nu-și poate reveni din șoc...