Antena Căutare

Poliţiştii au destructurat o reţea care lua credite bancare cu documente false; prejudiciul se ridică la peste 3,7 milioane de lei

Poliţiştii Brigăzii de Combatere a Criminalităţii Organizate şi procurorii DIICOT au făcut 35 de percheziţii domiciliare, în Bucureşti şi în judeţele Ilfov, Călăraşi, Ialomiţa, Teleorman şi Prahova la persoane bănuite de înşelăciune cu consecinţe deosebit de grave, fals în înscrisuri sub semnătură privată, fals în declaraţii şi uz de fals. Suspecţii luau credite de la unităţi bancare cu documente false, producâd un prejudiciu de peste 3,7 milioane de lei.

”Poliţiştii Brigăzii de Combatere a Criminalităţii Organizate Bucureşti - Serviciul de Combatere a Finanţării Terorismului şi Spălării Banilor, împreună cu D.I.I.C.O.T. – Structura Centrală, au desfăşurat 35 de percheziţii domiciliare, în Bucureşti şi în judeţele Ilfov, Călăraşi, Ialomiţa, Teleorman şi Prahova. A fost vizată o grupare infracţională ai cărei membri sunt bănuiţi de înşelăciune cu consecinţe deosebit de grave, fals în înscrisuri sub semnătură privată, fals în declaraţii şi uz de fals”, a transmis, joi, Poliţia Română.

Sursa citată a precizat că, din investigaţii a reieşit că cei nouă membri ai grupării ar fi accesat credite de la bănci cu documente false.

”În fapt, începând cu anul 2018, aceştia ar facilitat obţinerea, în mod fraudulos, de produse de creditare de către persoane fizice care nu aveau loc de munca şi nu realizau venituri. Astfel, a fost cauzat un prejudiciu mai multor instituţii de creditare, în valoare de peste 3.740.000 de lei”, a mai transmis Poliţia Română.

În urma percheziţiilor au fost ridicate înscrisuri, medii de stocare şi telefoane mobile.

Au fost puse în executare mandate de aducere, emise pe numele unor persoane domiciliate în Bucureşti sau în judeţele Ilfov, Prahova, Argeş, Mureş, Neamţ, Constanţa, Dâmboviţa, Giurgiu şi Ialomiţa.

În urma audierilor şi a probatoriului administrat în cauză, 3 persoane au fost reţinute, iar pentru alte 9 s-a dispus măsura controlului judiciar.

În acţiuni au fost angrenaţi şi poliţişti specializaţi în combaterea criminalităţii organizate din Ilfov, Călăraşi, Ialomiţa, Teleorman şi Giurgiu şi jandarmi.

Sursa : news.ro

Refuză să renunțe la WC-ul din curte! Motivul șocant invocat de sute de oameni din Botoșani... Anchetă la Protecţia Copilului Vrancea, după ce două angajate sunt acuzate că ar fi cerut pătrunjel şi brânză unei famil...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe Marti, 16.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x