Poliţiştii au descoperit 29 de tone de azotat de amoniu păstrate necorespunzător într-un depozit din zona portului, pentru neregulile constatate fiind întocmit dosar de cercetare penală, potrivit unui comunicat de presă remis de Inspectoratul de Poliţie Judeţean (IPJ) Brăila.
Brăila, la un pas de o tragedie: zeci de tone de azotat de amoniu, depozitate necorespunzător
Poliţişti din cadrul IPJ Brăila au efectuat, pe 13 august, verificări la depozitul unei societăţi comerciale situat în incinta zonei portuare, ocazie cu care au fost descoperite 29 de tone azotat de amoniu, depozitate în aer liber, în condiţii necorespunzătoare, ambalate în 58 de saci, de 500 de kilograme fiecare.
În cauză a fost întocmit dosar penal, sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de "producerea, livrarea sau utilizarea îngrăşămintelor chimice, precum şi a oricăror produse de protecţie a plantelor neautorizate, pentru culturi destinate comercializării", respectiv, "nesupravegherea şi neasigurarea depozitelor de deşeuri şi substanţe periculoase, precum şi nerespectarea obligaţiei de depozitare a îngrăşămintelor chimice şi produselor de protecţie a plantelor, numai ambalate şi în locuri protejate", arată cei de la Agerpres.
Cantități importante de azotat de amoniu, confiscate în Constanța și în Brăila
Explozia de la Beirut, cauzată de tone nitrat de amoniu depozitate necorespunzător
Se pare că autoritățile au intensificat controalele după tragedia produsă în orașul Beirut din Liban. În data de 5 august, mai bine de 2.750 de tone de nitrat de amoniu ar fi explodat. Suflul puternic a făcut prăpăd și mii de locuințe au fost distruse.
Mai bine de o sută de persoane au murit și alte câteva mii au fost rănite. Cercetările au scos la iveală faptul că tragedia s-ar fi produs din cauza depăzitării necorespunzătoare.
Libanul era deja afectat de o criză economică, iar tragedia a dus la o nouă intensificare a protestelor declanşate toamna trecută împotriva clasei politice. Libanezii îşi acuzau de mai multă vreme conducătorii de corupţie, incompetenţă şi neglijenţă, iar acum le atribuie şi responsabilitatea directă pentru explozia celor 2.750 de tone de azotat de amoniu depozitate necorespunzător în portul Beirut.
Explozia de la Mihăilești, cauzată de o cantitate uriașă de azotat de amoniu
Ziua de 24 mai nu va fi uitată niciodată de români, întrucât este o zi neagră, în special pentru oamenii din județul Buzău, întrucât în urmă cu 17 ani a avut loc cea mai mare tragedie petrecută vreodată, în acea zonă. Nu mai puțin de 18 persoane au murit după ce un camion încărcat cu 20 de tone de azotat de amoniu a explodat.
Pe 24 mai 2004, într-o zi mohorâtă, un autocamion încărcat cu saci de azotat de amoniu s-a răsturnat pe Drumul Eurpean DN 2, chiar în curba de la intrarea în comuna Mihăilești. În urma deflagraţiei, au murit pe loc 18 persoane, pompieri, localnici, trecători, dar şi doi jurnalişti, colegi de-ai noștri - Elena Popescu, reporter la stația locală Antena 1 Buzău, în vârstă de 26 de ani și Ionuț Barbu, operator. Acesta avea 25 de ani. Cei doi lucrau în echipă, iar atunci, în dimineața zilei de 24 mai, au fost anunțați că ceva grav s-a petrecut la Mihăilești. Au plecat să-și facă meseria, însă și-au găsit sfârșitul.
Scandal uriaș la o înmormântare. Preotul a avut o criză de nervi din cauza banilor: ”Nu încep slujba de până când famili... Zilele libere și indemnizație de până la 193 de lei pe zi pentru părinții care stau acasă când școala e online, pentru s...