Antena Căutare

Pompeo: Se va înfiinţa o Alianţă Internaţională pentru Libertatea religioasă

Secretarul de Stat Mike Pompeo a anunţat joi înfiinţarea unei instanţe internaţionale pentru libertatea religioasă, cu ocazia unei mari conferinţe la Washington dedicate acestui subiect, relatează AFP.

Contururile acestui grup - intitulat Alianţa Internaţională pentru Libertatea Religioasă - rămân de precizat, a anunţat şeful diplomaţiei americane.

Din grup urmează să facă parte ”ţări care împărtăşesc aceleaşi idei”, a precizat el.

Departamentul de Stat american găzduieşte, timp de trei zile, al doilea an consecutiv, o conferinţă menită să promoveze libertatea religioasă - o problemă evocată cu regularitate de către Guvernul lui Donald Trump, întrucât este crucială pentru mulţi dintre susţinătorii săi creştini evanghelişti.

Această viitoare Alianţă ”va apăra dreptul inalienabil al tuturor fiinţelor umane de a crede sau de a nu crede, în funcţie de alegerea lor”, a declarat Pompeo.

Secretarul de Stat a criticat dur, la tribuna conferinţei, două dintre principalele ţinte ale Statelor Unite - Iranul şi China -, denunţând în termeni duri încarcerarea în lagăre de către beijing a peste un milion de musulmani uiguri.

Sursa : news.ro

Profesorii care și-au bătut joc de lucrările elevilor la Bacalaureat și la Evaluarea Națională vor fi pedepsiți! Cum vor... Leo de la Strehaia a fost reţinut. Acesta a fost audiat în dosarul în care este cercetat fiul său. VIDEO...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure Marti, 23.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x