Antena Căutare

Pompierii din cadrul ISU București-Ilfov au simulat un cutremur de 7,2 grade Richter. Concluzia: „Evacuarea trebuia să se facă mai rapid”

Cel mai mare exercițiu de simulare a unui cutremur din anul 2019 s-a terminar, iar pompierii au ajuns la o concluzie. Intervenția a decurs conform scenariului, dar într-o situație reală este posibil ca lucrurile să nu decurgă identic.

Cel mai mare exercițiu de simulare a unui cutremur din anul 2019 s-a terminar, iar pompierii au ajuns la o concluzie. Intervenția a decurs conform scenariului, dar într-o situație reală este posibil ca lucrurile să nu decurgă identic.

„Evacuarea trebuie să fie mai rapidă” , adaugă pompierii. În timpul unei intervenții reale, angajații nu ar fi avut timp să iasa purtând plăcuțele pe care era afișat departamentul.

„S-a simulat un cutremur cu intensitate de 7,2 grade pe scara Richter, un exerciţiu care impune implicarea unui număr foarte mare de persoane care se găsesc în aceste clădiri de birouri, peste 2.500 de persoane, fiind cel mai mare exerciţiu din anul 2019. Prezintă anumite particularităţi care fac dificilă intervenţia, inclusiv pentru pompieri, ţinând cont că au rămas persoane care au fost surprinse în interior, unele blocate, altele rănite de prăbuşirea unor elemente de construcţie. (...) Sunt şi observaţii în ceea ce priveşte modul nostru de intervenţie pe care trebuie să le corectăm. Într-un ritm mai alert trebuia să se facă evacuarea, resursele ajung la locul intervenţiei din mai multe unităţi de intervenţie şi toate aceste lucruri trebuie analizate şi găsite soluţiile cele mai bune pentru viitor.” a spus, la finalul exerciţiului, Daniel Vasile, purtător de cuvânt al ISU Bucureşti – Ilfov.

Cel mai mare exerciţiu de simulare a unui cutremur a a avut loc, joi, în Capitală, iar potrivit scenariului, 20 de oameni au fost blocaţi în clădiri, aceştia fiind în imposibilitatea de a se salva singuri. Alte 1.930 de persoane au fost evacuate.

„În momentul în care fiecare departament iese din clădire, analizează numărul de oameni pe care îi are şi raportează câţi nu s-au evacuat. (...) Dar într-o situaţie reală există fenomenul de panică, există persoane care nu vor reuşi să se evacueze foarte repede din interior, sunt situaţii cât se poate de certe că lucrurile nu se vor desfăşura la modul ideal”, a mai spus Daniel Vasile.

Polițiștii au camere video la uniformă începând de azi! Ce trebuie să știe românii... O bătrână a murit, după ce a căzut de la etajul șase al unui bloc...
Cele mai populare nume de copii din Europa. Ce alegeri au făcut părinții pentru micuții lor
Specialiștii au stabilit care sunt cele mai populare nume de copii din Europa. Alegerea numelui...
Horoscopul zilei de 26 martie 2023. Scorpionii pierd bani. Află ce se întâmplă cu zodia ta
Horoscopul zilei de 26 martie 202 vine cu multe vești bune pentru nativii din zodiac. Aceștia...
Parteneri
Bob italian, tunsoarea îndrăgită de femei. Ce recomandări fac specialiștii în beauty
Catine.ro

Abonează-te la newsletter!

Lasă-ne adresa ta de mail și te vom ține la curent zilnic cu cele mai importante știri, astfel încât să nu pierzi nimic niciodată.


Ultimele știri
x