Antena Căutare

Premiera: Peste 2.100 de locuri libere in clasele I si pregatitoare din Bucuresti, dupa cele 4 etape de inscriere

Daca anii trecuti era bataie pe scolile bucurestene, mai ales pe cele cu predare in limbi straine, anul acesta au ramas locuri libere. Potrivit Inspectoratului Scolar al Municipiului Bucuresti (ISMB), scolile bucurestene aveau, la inceputul lunii august, peste 2.100 de locuri libere in clasele I si pregatitoare, dintre care 84 in unitatile cu predare in limbile minoritatilor.

"Desi s-au terminat cele patru etape de inscriere in clasa pregatitoare si clasa I, acestea vor continua. Niciun copil nu poate ramane in afara sistemului de invatamant", a declarat inspectorul general adjunct al Inspectoratului Scolar al Municipiului Bucuresti (ISMB), Daniel Malaelea. Potrivit acestuia, printre motivele invocate de parinti pentru intarzierea inscrierii copiilor este faptul ca au fost plecati in strainatate. Alti parinti si-au inscris copiii, dar acum solicita, din diverse motive, retragerea de la clasa pregatitoare si inscrierea in clasa I.

Conform datelor ISMB, la data de 8 august scolile bucurestene mai erau 1.094 de locuri libere la clasa pregatitoare si 1.018 la clasa I. In scolile cu predare in limbile minoritatilor sunt 84 de locuri libere. Astfel, in scolile cu predare in limba maghiara, respectiv, Liceul Teoretic "Ady Endre", erau disponibile 11 locuri in clasa I. La scolile cu predare in germana erau 23 de locuri, toate pentru clasa I. Colegiul German Goethe avea 10 locuri, Liceul Teoretic "Alexandru Vlahuta" - trei locuri, Scoala gimnaziala "Elena Vacarescu" - doua locuri si Liceul Teoretic "Ita Wegman" - opt locuri.

De asemenea, Liceul Teoretic "Dante Aligheri", cu predare in limba italiana, avea cate 25 de locuri in clasa pregatitoare si clasa I.

Exclusiv! Primele marturii: Ce spun supravietuitorii accidentului de la Tulcea... Coplata din sistemul sanitar se amana...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure Marti, 23.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x