- Hai la masă, România! Noul sezon Chefi la Cuțite de vede duminica de la ora 20:00 și de luni până miercuri de la 20:30 numai pe Antena 1 și în AntenaPLAY
- Marele Premiu de Formula 1™ din Las Vegas e online exclusiv în AntenaPLAY! Vezi cursele în perioada 22 - 24 noiembrie 2024!
Piedone se pregătea să urce în avionul care ar fi urmat să-l ducă în Germania, când procurorii DNA i-au prezentat un mandat de aducere la Parchet. Procurorii l-au dus la audieri, la sediul DNA, pentru un dosar recent deschis, potrivit news.ro.
Cristian Popescu Piedone a ajuns la DNA, într-un nou dosar
Conform unor surse judiciare, Piedone a fost dus de pe Aeroportul Otopeni, de unde dorea să plece din ţară, la sediul DNA, pentru a fi audiat într-un nou dosar, deschis recent pe numele lui, care au în prim-plan suspicuni de corupție.
Această aducere la DNA și inițiativă de a pleca din țară a lui Piedone vine cu 4 zile înainte ca instanța Curții de Apel Buucrești să se pronunțe definitiv în cazul Colectiv. În primă instanță, Piedone a fost condamnat la o pedeapsă de 8 ani și 6 luni de închisoare cu executare, pentru abuz în serviciu, în privința autorizației acordate clubului Colectiv.
„Procurorii din cadrul Direcției Naționale Anticorupție – Secția de combatere a infracțiunilor asimilate infracțiunilor de corupție au dispus efectuarea urmăririi penale față de suspectul POPESCU CRISTIAN VICTOR PIEDONE, la data faptelor și în prezent primar al Sectorului 5 din municipiul București, sub aspectul săvârșirii infracțiunii de abuz în serviciu cu obținere de foloase necuvenite pentru sine sau pentru altul”, a transmis DNA.
Cristian Popescu Piedone voia să plece din țară, cu 4 zile înainte de decizia Instanței în cazul Colectiv
Piedone, fost primar al Sectorului 4 al Capitalei, a fost condamnat în primă instanţă la 8 ani şi 6 luni de închisoare pentru abuz în serviciu pentru eliberarea autorizaţiilor de funcţionare în cazul clubului Colectiv.
65 de persoane şi-au pierdut viaţa în urma tragicului eveniment petrecut în seara de 30 octombrie 2015, la clubul Colectiv din Bucureşti, situat în str. Tăbăcarilor nr. 7, sectorul 4, unde trupa Goodbye to Gravity susţinea un concert de lansare a unui nou album.
Dosarul a fost trimis în instanță în aprilie 2016, la Judecătoria Sectorului 4, însă apoi dosarul a fost trimis la Tribunalul București.
Doi ani, procesul a fost blocat pe chestiuni de procedura, iar judecătorul desemnat inițial să se ocupe de acest caz a ieșit la pensie, fiind înlocuit în octombrie 2018 de Mihai Bălănescu.
La terminarea procesului, procurorii au cerut condamnarea celor trei patroni ai clubului Colectiv - Alin George Anastasescu, Paul Gancea și Costin Mincu - la câte 12 ani și 10 luni închisoare pentru săvârșirea infracțiunilor de ucidere din culpă în formă agravantă, vătămare corporală din culpă în formă agravantă și neluarea măsurilor legale de securitate și sănătate în muncă.
Procurorii au mai cerut condamnarea fostului primar al Sectorului 4 Cristian Popescu-Piedone la 15 ani de închisoare pentru săvârșirea infracțiunii de abuz în serviciu în legătură cu eliberarea autorizațiilor de funcționare pentru clubul Colectiv. Aceeași pedeapsa a fost cerută pentru trei funcționari din Primărie - Aurelia Iofciu (șef al Serviciului autorizări comerciale), Larisa Luminița Ganea (consilier superior), Ramona Sandra Motoc (referent superior).