Antena Căutare

Apar primele mărturii ale pasagerilor din autocarul răsturnat de tornadă: "Preotul a spart geamul cu piciorul, așa am putut ieși"

40 de oameni care se întoarceau de la un pelerinaj la o mănăstire, printre care și un preot, devenit erou, și-au văzut moartea cu ochii. O tornadă s-a produs pe drumul spre casă, în Călărași, în cea de-a treia zi de Paște, iar autocarul în care se aflau a fost aruncat de pe şosea. Părintele i-a scos pe toți, rând pe rând, evitând o tragedie.

40 de oameni care se întoarceau de la un pelerinaj la o mănăstire, printre care și un preot, devenit erou, și-au văzut moartea cu ochii. O tornadă s-a produs pe drumul spre casă, în Călărași, în cea de-a treia zi de Paște, iar autocarul în care se aflau a fost aruncat de pe şosea. Părintele i-a scos pe toți, rând pe rând, evitând o tragedie.

Potrivit reprezentanţilor ISU Călăraşi, în cazul autocarului aruncat pe câmp de vântul puternic a fost activat planul roşu de intervenţie, la faţa locului acţionând echipaje ale ISU Călăraşi şi ISU Ialomiţa, precum şi trei echipaje ale serviciului de ambulanţă. În total, patru oameni au ajuns la spital, unul având traumatisme severe. Accidentul s-a produs în localitatea Constantin Brâncoveanu.

Un preot i-a salvat pe toți cei 39 de oameni aflați în autocar

„Ne întorceam de la pelerinaj, de la icoana făcătoare de minuni a Maicii Domnului, plini de bucurie, de încredere şi nădejde şi, deodată, s-a lăsat un nor negru, a început să plouă, am văzut tornada cum se apropia, am văzut direcţia în care ea merge.

Am nădăjduit şi ne-am rugat să o depăşim, să nu ne întâlnim cu ea pe autostradă, să nu fim în punctul în care ea traversează autostrada. Ni s-a părut că am lăsat-o în urmă, însă ne-a atins cu partea laterală. Deşi stăteam în poziţia verticală, firească, simţeam că nu mai suntem pe şosea şi că ne deplasăm în zbor, spre dreapta, aşa um ne împingea tornada.

Sentimentul acesta a fost preţ de câteva secunde. Nu ne-am rostogolit, că altfel ne făcea praf. Am fost cu Dumnezeu în gând, cu linişte, cu calm, cu credinţa că nu ne lasă şi se îndură de noi.

Dacă o secundă ne întâlneam mai devreme cu tornada, ne prindea în vârtejul acela, ne rostogolea cu mai mult de 100 km/h şi ne făcea praf pe toţi. Cu toţii am fost panicaţi, unii ţipau, dar cu siguranţă se rugau în sufletul lor, eu am fost puternică şi m-am rugat şi am simţit că Dumnezeu este cu noi şi o să ne scoată de acolo”, a una dintre pasagere, în vârstă de 39 de ani, pentru Replica de Constanța.

Apar primele mărturii ale pasagerilor din autocarul răsturnat de tornadă: "Preotul a spart geamul cu piciorul, așa am putut ieși"

„Ne-a trântit pe partea stângă. Ce a fost cel mai rău a fost că pasagerii din dreapta au căzut peste noi, cei din partea stângă. Dar preotul a fost ca un înger pentru noi, a spart parbrizul cu cu o forță nebănuită, cu puterea divină, a ieşit şi ne-a întâmpinat pe toţi, ca un înger, ne scotea din autocar, îndreptându-ne cât mai departe de acesta, spre şosea, pentru a ne feri de o eventuală explozie.

Tot preotul a fost cel care a făcut rost pentru fiecare de maşini, au venit rapid şi ambulanţele, dar şi pompierii. Iar medicii Spitalului Judeţean Slobozia ne-au acordat ajutorul necesar tuturor, ne-au acordat toată atenţia şi s-au ocupat de noi îndeaproape”, a mai precizat, pentru Replica, pasagera.

Prin campania „Schimbă o viață”, 542 de beneficiari din București și din 20 de județe ale țării au primit „Bucurie la cu... Video! O ursoaică și doi pui au creat panică la intrarea unui hotel din Vidraru. Autoritățile avertizează toți turiștii!...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe Marti, 16.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x