Live acumNeatza cu Razvan si Dani
Prime Time 20:30Chefi la Cutite

„Am fost victimele unui experiment”! Angajații din Spitalul Dimitrie Gerota au scăpat, după opt zile, din infern: „Am fost nedormiţi nopţi şi zile”

Sunt mărturiile șocante ale medicilor și asitentelor blocați, opt zile, în Spitalul Dimitrie Gerota: „Nu poate să îşi imagineze nimeni cât ne-am luptat cei de acolo să putem ieşi. Am fost nedormiţi nopţi şi zile. Noi acolo ne-am făcut treaba ca nişte ostaşi pe frontul de luptă, în bătaia puştii cu piepturile goale!”

Nici sistemul medical nu pare să treacă testul pandemiei. Peste 100 de oameni au stat închişi timp de 8 zile în spitalul Gerota din capitală. "Am fost victimele unui experiment", acuză medicii şi asistentele în mărturii exclusive pentru Observator.

În perioada de carantină, în jur de 30 de persoane s-au infectat cu noul coronavirus şi unul dintre doctori se simte rău: are febră mare şi dureri musculare.

„Revoltă! Revoltă! Ne considerăm un experiment al Direcţiei Medicale şi al Ministerului.”

Este mărturia unui angajat de la Spitalul Dimitrie Gerota care a rămas opt zile prizonier în spital. Lunea trecută, un pacient de 60 de ani - pensionar MAI, a ascuns faptul că a călătorit în Israel. Apoi a fost confirmat cu noul coronavirus.

„Nu mai putem! Să facă ceva cu noi”- Pacienți și medici, infectați cu coronavirus sau sănătoși, închiși la grămadă în Spitalul Gerota

De la Gerota, a fost transferat la Institutul Matei Balş. În urma lui, spitalul s-a transformat într-o fortăreaţă păzită de jandarmi.

„Nu poate să îşi imagineze nimeni cât ne-am luptat cei de acolo să putem ieşi. Am fost nedormiţi nopţi şi zile. Noi acolo ne-am făcut treaba ca nişte ostaşi pe frontul de luptă, în bătaia puştii cu piepturile goale!”

Abandonaţi. Aşa s-au simţit medicii, asistentele, infirmierele şi toţi cei rămaşi în Spitalul Gerota. Aproximativ 140 de persoane. Un angajat a mărturisit că primele teste s-au făcut marţea trecută pentru câţiva dintre contacţii direcţi ai bărbatului de 60 de ani.

„Soțul meu ne-a lăsat. L-au dus deja la cimitir. Nu m-au lăsat să merg”. O româncă din Italia, despre viață și moarte în vremea coronavirusului

„Eram ca guvizii. ţinuţi aici, liniştiţi, nebăgaţi în seamă de Direcţia Medicală care ne cere numai rapoarte peste rapoarte, dar nu a făcut niciun demers corect medical pentru a ne scoate de aici, pentru a vedea exact care suntem pozitivi, care nu să asaneze focarul.”

Panica s-a instalat în momentul în care un medic gastroenterolog a fost testat pozitiv. De teama răspândirii virusului, 40 de oameni au ieşit din spital.

Abia ieri au fost testaţi toţi oamenii din spital. Rezultatele au arătat că 27 de persoane dintre cele închise mai bine de o săptămână sunt infectate.

I-a făcut soției sale, bolnavă de coronavirus, respirație gură la gură, doar ca s-o salveze: „Am văzut-o cum moare...”. Ar putea fi și el infectat, dar nu se poate testa

„Persoana care s-a ocupat de toată protecţia noastră şi care a manageriat. care de fapt a fost desemnată director este cea care se simte cel mai rău. Pentru că a fost supusă unui stres şi unei epuizări inimaginabile.”

Ministerul Sănătăţii susţine că acum nu mai e nimeni în spital şi că se va face dezinfecţie terminală.

Pe lângă medicii, asistentele şi pacienţii de la Gerota, bărbatul de 60 de ani şi-a îmbolnăvit familia, colegi de serviciu şi prieteni ai celor apropiaţi lui. În total, aproximativ 50 de oameni.

Recomandari