Profesorii, chemați la "școală" pentru a învăța cum să le predea online elevilor, în anul școlar 2020-2021

Profesorii din toată țara vor începe din 24 august cursuri de predare online. Ministerul Educației a pus deja la punct programul de formare pentru cadrele didactice, care include 15 cursuri privind utilizarea platformelor educaţionale pentru susţinerea de lecţii online.

Profesorii, chemați la "școală" pentru a învăța cum să le predea online elevilor, în anul școlar 2020-2021

Ministerul Educaţiei şi Cercetării va organiza, împreună cu Televiziunea Română, programul de formare pentru cadrele didactice "TeleŞcoala profesorilor".

Potrivit unui comunicat de presă al MEC transmis marţi, tematica abordată vizează funcţionalităţile puse la dispoziţie, în mod gratuit, de către Google şi Microsoft, respectiv platformele G Suite for Education şi Microsoft Office 365.

Citește și:

Anul școlar începe pe 14 septembrie cu elevii în bănci. Școală online doar în zonele cu focar. Iohannis a anunțat cum se vor desfășura orele

Cursurile vor fi disponibile atât pe canalul de YouTube al Televiziunii Române, cât şi pe cel al Ministerului Educaţiei şi Cercetării.

Profesorii învață tehnicile de predare online

"Pentru că educaţia trebuie să continue în orice condiţii, Ministerul Educaţiei şi Cercetării vine în sprijinul tuturor cadrelor didactice din România prin acest program de formare, un program complementar-suport, menit să susţină învăţarea online atât de necesară în condiţiile actuale", a declarat Monica Anisie, ministrul Educaţiei şi Cercetării, citată în comunicat.

Programul se înscrie în Strategia de dezvoltare a competenţelor cadrelor didactice pentru învăţarea online.

Parteneri
Dieta mediteraneană: principii, alimente permise și riscuri
Dieta mediteraneană este un regim alimentar bogat în ingrediente precum fructe, legume, cereale integrale și grăsimi sănătoase. Specialiștii în nutriție o recomandă drept o dietă delicioasă și hrănitoare. Aceasta are o mulțime de beneficii pentru sănătate.
Catine.ro
Ultimele știri