Antena Căutare

Program magazine de Sfânta Maria 2023. Ce orar de funcționare vor avea supermarketurile și hipermarketurile pe 15 august

Adormirea Maicii Domnului este o sărbătoare importantă pentru toți credincioșii. Totodată, ziua de 15 august este liberă conform legii, motiv pentru care orarul de funcționare al marilor comercianți este posibil să treacă prin unele modificări. Iată care este programul magazinelor de Sfânta Maria 2023.

Colaj cu oameni care fac cumpărături si produse în cosul de cumparaturi Galerie
Adormirea Maicii Domnului este o sărbătoare importantă pentru toți credincioșii | Shutterstock

Bugetarii au avut la dispoziție un „weekend” prelungit pentru a se bucura din plin de vremea frumoasă și câteva clipe de relaxare. Guvernul a decis să declare liberă și ziua de 14 august 2023 pentru a lega sfârșitul de săptămână cu o sărbătoare mare, Adormirea Maicii Domnului care are loc pe 15 august 2023.

Cei care nu s-au pregătit din timp pentru sărbătoarea de Sfânta Maria trebuie să știe care sunt supermarketurile și hipermarketurile care își păstrează orarul de funcționare neschimbat . Așadar, iată care este programul magazinelor pe 15 august 2023.

Program magazine de Sfânta Maria 2023, 15 august 2023

Românii trebuie să știe că cele mai mari lanțuri de magazine nu își vor schimba programul marți, 15 august 2023. Astfel, marii comercianți își mențin aceeași oră de deschidere și închidere de Sfânta Maria, ca într-o zi obișnuită.

Citește și: Pelerinaj Sfânta Maria 2023. Ce pregătiri se fac la Mânăstirea Nicula și care este programul slujbelor

Program LIDL de Sfânta Maria 2023, 15 august

Lidl va funcționa ca într-o zi normală din cursul săptămânii pe 15 august 2023. Așadar, magazinul se va deschide la ora 7:00 și își va închinde ușile la ora 22:00, programul fiind neschimbat de Sfânta Maria.

Program Kaufland de Sfânta Maria 2023, 15 august

Românii își pot face cumpărăturile dorite și din Kaufland de Sfânta Maria 2023. Supermaketurile nu vor avea modificări în orarul de funcționare, însă programul diferă în funcție de magazin și zonele în care este amplasat.

Program Carrefour de Sfânta Maria 2023, 15 august

Carrefour este un alt magazin care oferă posibilitatea clienților de a face cumpărături în intervalul 08:00 și 23:00. Programul rămâne neschimbat marți, 15 august 2023, de Adormirea Maicii Domnului, potrivit click.ro.

Program Auchan de Sfânta Maria 2023, 15 august

Nici Auchan nu a adus modificări în program. Astfel, magazinele vor funcționa normal de Sfânta Maria.

Citește și: Când începe postul Adormirii Maicii Domnului 2023. Ce e păcat să faci în această perioadă

De asemenea, printre magazinele care își vor menține orarul de funcționare obișnuit se numără Profi, Mega Image și Cora. Este important ca programul acestora să fie verificat deoarece pot exista anumite diferențe la orele de deschidere și orele de închidere.

Minivacanță de patru zile între 12 - 15 august 2023, de Adormirea Maicii Domnului

Guvernul a stabilit să ofere românilor o minivacanță de patru zile între 12 - 15 august 2023. Așadar, mulți au ales să plece în concediu la mare sau la munte în timp ce alții au decis să se bucure de zilele libere acasă alături de familie sau prieteni.

Cei care au beneficiat de această perioadă sunt bugetari. În schimb, angajații din sistemul privat s-au bucurat doar de o zi liberă, pe 15 august 2023, când se sărbătorește Sfânta Maria Mare, pe lângă zilele de weekend.

„Guvernul a decis ca ziua de 14 august 2023 să fie zi liberă pentru salariaţii din sectorul public. Guvernul a stabilit, printr-o hotărâre, ca ziua de 14 august 2023 să fie zi liberă pentru salariații din instituţiile şi autorităţile publice, având în vedere că acestea se situează între zile de sărbătoare legală în care nu se lucrează, conform Codului Muncii, și zile de repaus săptămânal.”, potrivit alba24.ro.

Cum arată fațada Cazinoului din Constanța fără schele. Turiștii îl pot admira în toată splendoarea, după lucrările de re... Ce salariu are un medic de familie în România. Sumele “ireale” pe care le încasează...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 6: Tartă Tatin cu cremă chantilly
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 6: Tartă Tatin cu cremă chantilly Marti, 07.05.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x