Antena Căutare

Proiect de lege: Inchisoare de pana la 20 de ani pentru comerciantii de etnobotanice, daca un consumator moare

Toate magazinele care comercializeaza etnobotanice vor trebui reautorizate "in conditii foarte dure", iar proprietarii de astfel de magazine risca o pedeapsa cuprinsa intre 6 si 12 ani daca o persoana sufera vatamari care necesita internare de pana la 60 de zile in urma consumului acestor produse. Prevederile fac parte dintr-un proiect de lege adoptat miercuri de guvern, a anuntat premierul Emil Boc. Ministrul Sanatatii Cseke Atilla a declarat ca proiectul perevede sanctiuni foarte dure, printre care si inchisoare de pana la 20 de ani in cazul in care s-a comercializat un asemenea produs si efectul a fost decesul unei persoane.


In plus, se introduce incriminarea penala a celor care realizeaza comert cu etnobotanice.

Persoanele care fac operatiuni cu produse susceptibile de a avea efecte psiho-active fara autorizatie risca o inchisoare de la 2 la 8 ani.

Primul ministru a precizat ca actul normativ este inspirat din modelul polonez dar s-a ales modalitatea unui proiect de lege deoarece constitutia nu permite promovarea de ordonante de urgenta in domeniul restrangerii unor drepturi.

"Prin acest proiect de act normativ ne dorim ca cei cei care vor mai fi tentati sa intre in acest angrenaj al etnobotanicelor sa fie descurajati de legislatia penala foarte dura", a sustinut Emil Boc.

Actul normativ va pleca la Parlament in procedura de urgenta si Emil Boc spera sa fie adoptat pana la sfarsitul lunii iunie de ambele Camere.

sursa:Hotnews

foto:Intact Images

Concedieri la ANAF, vami si Garda Financiara... VIDEO! Prinsa conducand cu 211 km/h pe DN 85...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe Marti, 16.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x