Antena Căutare

Proiectul de modificare a Codului Muncii, in dezbatere publica pe site-ul ministerului de resort

La an nou, un nou cod al muncii nou. Reprezentantii Minsterului Muncii au lansat proiectul de modificare a Codului in dezbatere publica. Sindicatele si o mare parte a confederatiilor patronale spun ca legea nu trebuie modificata in acest moment, intrucat nu este o prioritate. In plus, noile prevederi nu sunt in favoarea angajatului.


Si nici daca isi da demisia angajatul nu va scapa atat de usor. Daca acum preavizul este de maximum 15 zile pentru functii de executie si 30 pt cele de conducere, in noua legislatie angajatul trebuie sa stea in preaviz 20 de zile, respectiv 40. Lucratoare, nu calendaristice!.

Noul cod da posibilitatea patronilor sa tina mai mult timp angajatii cu contracte pe perioada determinata. Termenul a fost prelungit de la 2 la 3 ani si poate fi reinnoit de mai multe ori. Si concedierile vor fi facute mult mai simplu, de fapt o parte dintre patroni se pling ca in acest moment legislatia este atat de rigida incat nici angajatii lenesi nu pot fi dati afara.

Proiectul de act normativ va fi in dezbatere publica, pe site-ul Ministerului Muncii, pana in 20 decembrie.

Mamele aflate in ultima luna de sarcina isi grabesc nasterea pentru a beneficia de vechile reglementari... Mehedinti: Trafic feroviar afectat din cauza unei furtuni...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure Marti, 23.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x