Antena Căutare

Proiectul legii vaccinării va fi supus dezbaterii publice probabil în a doua jumătate a lunii aprilie

Proiectul legii vaccinării va fi supus dezbaterii publice, probabil, în a doua jumătate a lunii aprilie

Proiectul legii vaccinării va fi supus dezbaterii publice, probabil, în a doua jumătate a lunii aprilie, a anunțat sâmbătă secretarul de stat în Ministerul Sănătății (MS) Victor Strâmbu.

"Ministerul Sănătății a fost promotorul acestei legi. Acțiunea a început în 2015, iar Ministerul Sănătății este determinat în a duce la bun sfârșit această inițiativă legislativă, cu ajutorul Parlamentului României. Probabil că după jumătatea acestei luni va apărea și în transparență decizională, după care își va urma cursul legislativ", a spus Strâmbu, într-o declarație de presă susținută cu ocazia celei de-a patra ediții a Conferinței Naționale Actualități în Vaccinologie — RoVaccin 2016.

Președintele comisiei pentru sănătate din Camera Deputaților, Florin Corneliu Buicu, a adăugat că își dorește ca în cadrul dezbaterilor care vor avea loc în Parlament să fie expuse toate argumentele pro și contra vaccinării, dar să primeze interesul superior al copilului și datele medicale.

"Aștept din partea MS varianta finală, prin asumarea acestui proiect și înaintarea de către Guvern ca și inițiativă legislativă către Parlament. Dacă termenul pe care Victor Strâmbu l-a enunțat aici va fi depășit foarte mult timp, pot să vă spun că parlamentarii, care au drept de inițiativă legislativă, ar putea prelua acest proiect, pentru a-l depune", a completat Buicu.

Președintele Societății Române de Microbiologie, prof. univ. dr. Alexandru Rafila, a declarat că în proiectul de lege sunt menționate opt antigene: difterie, tetanos, tuse convulsivă, poliomielită, hepatită B, rubeolă, rujeolă și oreion.

"Acestea vor fi antigenele — cum doriți să le spuneți: "înalt recomandate", "obligatorii". Cuvântul acesta "obligatoriu" revine și este utilizat ca un soi de sperietoare. Eu cred că noi trebuie să ne referim la legea sănătății obligatorii pentru copii, nu la legea vaccinării obligatorii, la care toată lumea trebuie să contribuie", a adăugat Rafila.

"Înfloresc grădinile, ceru-i ca oglinda". Gata, a venit primăvara! Cum va fi vremea... Cui i-e frică de Bau-Bau? Legea dării în plată ar putea lăsa sute de mii de români fără şansa de a-şi lua "PRIMA CA...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe Marti, 16.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x