Antena Căutare

Protest la Institutul Matei Balş. Cadrele medicale au cerut majorarea sporurilor având în vedere condițiile în care lucrează

Medicii din cadrul Spitalului de boli infecțioase Matei Balș din Bucureşti, au protestat și au cerut majorarea sporurilor. Aceștia sunt nemulțumiți că nu primesc sporurile prevăzute în lege.

Protest la Institutul Matei Balş. Cadrele medicale au cerut majorarea sporurilor având în vedere condițiile în care lucrează
Protest al cadrelor medicale la Institutul Matei Balş

La Spitalul de boli infecțioase Matei Balș din Bucureşti, acolo unde sunt tratați bolnavii de coronavirus, cadrele medicale au protestat și au cerut majorarea sporurilor, având în vedere condițiile în care lucrează.

Cadrele medicale sunt nemulțumite că primesc un spor de doar 15 la sută, în condițiile în care legea prevede ca acest spor să fie cuprins între 55 și 85 la sută.

Spital din România, fără medici din cauza Covid19: “Nu avem personal, unii au făcut cerere de concediu fără plată pe trei luni"

Cătălin Apostolescu, purtător de cuvânt al Institutului Matei Balş, a confirmat informaţia şi a dezvăluit că s-a decis „în urmă cu 10 minute să se uniformizeze sporurile în tot spitalul şi toată lumea să primească 25 la sută”.

Purtătorul de cuvânt al Spitalului Matei Balş a mai precizat că „erau unele secţii care aveau sporuri mai mari, precum secţia HIV, care avea 55 la sută spor, dar şi secţiile obişnuite de boli infecţioase, care aveau spor 15 la sută. Acum, toţi vor primi acelaşi spor, 25 la sută”.

Deși este a doua săptămână de proteste, continuitatea pe secții a fost asigurată.

Cadrele medicale spun că sunt susținute de conducere și că au primit răspunsurile de care aveau nevoie, situație în care vor opri protestele.

Teste la Spitalul Floreasca! Un robot ce efectuează dezinfectarea spaţiilor fără intervenţie umană-VIDEO

Bacalaureatul se susține în luna iulie. Elevii şi studenţii vor încheia anul şcolar indiferent de prelungirea stării de ... OMS, avertisment dur: "Focarele continuă să se răspândească! Nu ar trebui să ne aşteptăm să avem vaccinul prea curâ...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure Marti, 23.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x