Antena Căutare

Protest la Tandarei, impotriva desfiintarii spitalului

Peste 300 de persoane protesteaza, sambata, in fata primariei din Tandarei, cerand Ministerului Sanatatii sa revina asupra deciziei de transformare a spitalului din localitate in camin de batrani.

Protestatarii fluiera si scandeaza lozinci precum "Nu ne desfiintati", "Jos Basescu", "Jos Guvernul". Cadrele medicale si autoritatile locale spun ca spitalul, care are 115 angajati si patru sectii, deserveste 38.000 de oameni din Tandarei si din comunele invecinate, iar desfiintarea acestuia ar insemna o mare problema pentru populatie, care este una saraca si nu isi permite sa mearga pana la Slobozia la spital.

Primarul orasului Tandarei, Vasile Sava, prezent la actiunea de protest, a declarat ca decizia de desfiintare a spitalului reprezinta "un atentat la sanatatea populatiei".

Acesta a spus ca a trimis memorii atat ministrului Sanatatii, cat si premierului Emil Boc si presedintelui Traian Basescu, solicitand sa se revina asupra deciziei de desfiintare a spitalului.

"Decizia este aberanta deoarece desfiintarea spitalului din Tandarei va insemna ca pacientii sa se deplaseze o suta de kilometri pana la unitatile medicale din Slobozia si Braila. Este o zona saraca a judetului Ialomita, iar oamenii au nevoie de spital", a spus primarul.

El a mai sustinut ca autoritatile locale nu au fost consultate de catre Ministerul Sanatatii cu privire la transformarea spitalului in azil de batrani si a precizat ca in oras exista un complex de servicii sociale in care batranii sunt ingrijiti la cerere.

Primarul Vasile Sava a mai spus ca autoritatile locale au facut investitii importante in acest spital si ca in septembrie 2010 au inceput lucrarile de amenajare in incinta unitatii medicale a unui centru de primiri urgente, care ar urma sa fie inaugurat in luna mai.

Sursa: Jurnalul National

Sindicalistii: Noul Cod al Muncii, in favoarea clientelei actualei puteri... Primaria Capitalei da 16 mil. € pentru aleile din parcuri...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure Marti, 23.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x