Antena Căutare

Proteste în mai multe școli. Elevii români participă la acea mai mare grevă pentru climă de pe Glob

Vineri, 20 septembrie, începe cea mai mare grevă globală pentru climă. La București, protestul va avea loc, potrivit #CLIMATESTRIKE IN BUCHAREST, vineri la ora 16:00 în Parcul Cișmigiu. Global Climate Strike: 20–27 septembrie.

Vineri, 20 septembrie, începe cea mai mare grevă globală pentru climă. La București, protestul va avea loc, potrivit #CLIMATESTRIKE IN BUCHAREST, vineri la ora 16:00 în Parcul Cișmigiu.

Global Climate Strike: 20–27 septembrie. Potrivit Associated Press, protestul este unul uriaș și a reușit să unească până acum milioane de elevi din școli din întreaga lume. Săptămâna 23-27 ar urma să continue cu proteste în mai multe școli din România.

Edupedu.ro ne informează că: „organizatorii au declarat luni că au fost planificate peste 800 de evenimente doar în Statele Unite pentru „greva climatică globală” de vineri, în timp ce în Germania au fost înregistrate peste 400 de mitinguri. Organizatorii anunță de asemenea proteste în majoritatea celorlalte țări europene, dar și în Australia, Japonia, India, Africa de Sud, Canada și zeci de alte state. Ar fi vorba despre 2.400 de greve în 115 țări și peste 1.000 de orașe.”

Sâmbătă organizatorii anunțau că s-au înscris la protest 53 de școli din cele 6.200 de școli câte sunt în România.

Global Climate Strike în România și ce urmăresc protestararii

Fridays for Future Romania, Greenpeace Romania și Climate Strike Romania, organizatorii acestui protest în România, au declarat: „Vom mărșălui din zona Parcul Cișmigiu (parc pe care autoritățile locale doresc să-l ‘reabiliteze’ prin pavarea unor spații verzi, tăierea a zeci de arbori, dar și creșterea numărului de magazine din parc) până la Ministerul Mediului (un minister pasiv în fața problemelor de mediu care pun în pericol viitorul nostru ca specie”

Aceștia aduc următoarele lămuriri: „Săptămâna 20-27 septembrie este săptămâna climei. La New York se discută criza climatică în care ne aflăm. La nivel mondial au loc manifestații pe durata întregii săptămâni pentru a convinge Națiunile Unite să declare stare de urgență climatică.

De ce este important să se declare stare de urgență climatică? Pentru că în momentul în care apare o stare de urgență, se alocă resurse și fonduri pentru a acționa în acea direcție”.

Sursa: edupedu.ro

Sursa foto: globalclimatestrike.net

Citește și: Școli închise într-un județ! Motivul incredibil pentru care elevii trebuie să stea acasă

O tânără din Bistrița s-a autoincendiat după ce s-a certat cu iubitul. În ce stare se află fata... E grav! Cine a fost văzut la ușa salonului în care se află internat Mario Iorgulescu. Situația se schimbă dramatic...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe Marti, 16.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x