Antena Căutare

RAAPS vinde la licitatie Perlele Protocolului de Stat. Vezi ce demnitari raman fara case!

Perlele Protocolului de Stat vor fi si ele scoase la vanzare, odata cu vilele si apartamentele de lux inchiriate demnitarilor. Statul spera sa obtina sume importante pe nume celebre precum Palatului Scrovistea, Clubul Floreasca sau Hotelul Triumf. Multe dintre imobile au fost lasate de izbeliste de zeci de ani, insa au spatii generoase si sunt situate in zone tentante.






Pe o lista lunga de imobile se regasesc doua apartamente din str. Constantin Prezan nr. 4, adresa la care au locuit, la un moment-dat, in aceeasi perioada, Adrian Nastase, Traian Basescu si Nicolae Vacaroiu. La acea vreme, parterul era ocupat de Traian Basescu, etajul 1 de Adrian Nastase si etajul 2 de Nicolae Vacaroiu. Ulterior, Nastase si Basescu s-au mutat.

Pe lista au fost incluse si imobilul cu garajul aferent din strada Starostescu nr. 3, ocupat de presedintele Senatului, Mircea Geoana, dar si imobilul din strada Campineanu 3A in care functioneaza si firma fiicei secretarului general al Guvernului, Daniela Andreescu. Simultan, alte bunuri au fost scoase din baza de protocol a statului si pregatite pentru vanzare, printre care active ale complexului Scrovistea, mai multe vile din Snagov, inclusiv Casa taraneasca, centrul de conferinte club-bazin din Neptun, complexul Doina din Neptun, birourile din Capitala inchiriate Asociatiei 21 Decembrie.



Acestora li se adauga si alte bunuri imobiliare, precum terenul in suprafata de peste 3.000 metri patrati aferent hotelului Robinson din Predeal, mai multe complexuri din Covasna, Neptun - Olimp, Paltinis, Apahida, Cabana Vanatoreasca cu terenul aferent de 1.600 metri patrati din Sinaia, precum si mai multe vile din Predeal, Neptun, Mamaia, Eforie Nord.

Pretul de pornire va fi stabilit de experti autorizati, iar vanzarea se va face prin licitatie publica cu strigare la care vor putea participa si actualii demnitari, dar numai daca nu au restante fata de regie si nu se afla in conflict cu aceasta.

Decizia de vanzare a imobilelor RAAPPS nu va fi insa lipsita de obstacole. Ministerul Justitiei spune ca nu isi asuma raspunderea in privinta situatiei juridice a imobilelor, desi a avizat ordonanta. In justitie sunt depuse aprope 630 de notificari de retrocedare din partea fostilor proprietari.

Metroul implineste 32 de ani de existenta... Inca doua medicamente retrase de pe piata, pe lista de compensate...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe Marti, 16.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x