Antena Căutare

Reciclarea PET-urilor si a ambalajelor de aluminiu, in aparatele din marile magazine se rasplateste cu reduceri la cumparaturi

Mai multe lanturi de magazine au introdus aparate cu ajutorul carora clientii pot recicla recipientele din plastic si aluminiu in schimbul unor reduceri la produsele cumparate. Guvernul vrea sa extinda acest proiect si la nivelul primariilor.

Aparate precum cel din imagine ar putea scapa orasele Romaniei de invazia PET-urilor. Un PET sau o doza de aluminiu reciclate inseamna un castig de 5 bani.

De mai bine de doi ani, un lant de hypermarket-uri a introdus patru aparate de reciclare, in Bucuresti, Pitesti, Constanta si Craiova. Numai la Pitesti s-au adus spre refolosire, in luna octombrie, peste 60.000 de PET-uri si aproximativ 21.000 de doze de aluminiu.

Guvernul este dispus sa subventioneze achizitionarea acestor aparate de catre autoritatile locale, pentru a extinde proiectul la nivel national.

“Vreau sa vad cat mai multe primarii care au asemenea sisteme si, daca ei isi cumpara aparatele, jumatate din suma sunt dispus sa le-o suport de la bugetul de stat”, a declarat premierul Victor Ponta.

Peste 10.000 de tone de aluminiu de inalta puritate ajung, anual, la gunoi. Reciclarea unei singure doze de aluminiu inseamna salvarea energiei consumate de un televizor timp de trei ore sau cea a unui bec de 100 de wati, pentru 20 de ore. Si hipermarketurile au de castigat, avand in vedere ca un centru de colectare cumpara kilogramul de peturi cu 75 de bani si pe cel de aluminiu cu patru lei.

Sute de romani bolnavi isi cauta salvarea in Israel si urmeaza tratamente cu celule stem... Zilnic, in Romania, sunt defrisate trei hectare de padure ...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 6: Tartă Tatin cu cremă chantilly
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 6: Tartă Tatin cu cremă chantilly Marti, 07.05.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x