Antena Căutare

Record: A fost înregistrată cea mai scăzută temperatură din această iarnă! Termometrul a îngheţat

Cea mai scăzută temperatură a acestei ierni s-a înregistrat duminică dimineața, în județul Harghita, la stația meteo Bucin - minus 21 de grade Celsius.

Record: A fost înregistrată cea mai scăzută temperatură din această iarnă! Termometrul a îngheţat
Recordul s-a înregistrat duminică dimineață, la stația meteo Bucin

Cea mai scăzută temperatură a acestei ierni s-a înregistrat duminică dimineața, în județul Harghita, la stația meteo Bucin - minus 21 de grade Celsius.

Potrivit datelor furnizate de meteorologul Ovidiu Câmpean, în tot județul Harghita a fost ger, la Miercurea Ciuc, Toplița și Joseni înregistrându-se minus 20 de grade Celsius. Valoarea de minus 20 de grade Celsius, consemnată la cele trei stații meteo harghitene, este cea mai scăzută din țară, din zonele locuite.

La stația meteo Bucin, acolo unde s-a înregistrat cea mai mică scăzută temperatură din județ, stratul de zăpadă este de 35 centimetri.

Meteorologul Ovidiu Câmpean a precizat că toată noaptea a fost ger în Harghita, iar tendința se va menține și în cursul zilei de duminică, atunci când temperaturile se vor situa în jurul valorii de minus 10 grade Celsius, urmând ca în cursul nopții să coboare din nou până la minus 20 de grade Celsius. Începând de luni, vremea se va încălzi și vor apărea ninsori slabe.

Gerul de sâmbătă noaptea nu a pus probleme deosebite harghitenilor, la Serviciul Județean de Ambulanță nefiind înregistrate cazuri de hipotermie sau degerături.

Minima absolută a lunii ianuarie în Harghita s-a înregistrat la Miercurea Ciuc în anul 1985, când termometrele au arătat minus 38,4 grade Celsius.

Sâmbătă, 2 decembrie, Administrația Națională de Meteorologie a emis o atenționare meteorologică Cod galben de ninsori, intensificări ale vântului și temperaturi scăzute, pentru 10 județe. Aceasta este valabilă din 3 ianuarie, ora 14,00 până pe 4 ianuarie, ora 12,00. Județele vizate de atenționare sunt Caraș-Severin, Mehedinți, Gorj, Vâlcea, Argeș, Dolj, Olt, Dâmbovița, Teleorman și Giurgiu.

Sursa: agerpres.ro

Două cutremure s-au produs duminică dimineața, în zona seismică Vrancea... Iarna îşi intră în drepturi: Codul galben de ninsori a mobilizat autorităţile din zece judeţe: "Cantitățile de zăpa...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
Hello Chef sezonul 7, 23 martie 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul Dianei Matei
Hello Chef sezonul 7, 23 martie 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul Dianei Matei Sambata, 23.03.2024, 15:30
Ai Formula 1 în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x