Antena Căutare

Reprezentanţii brutăriei din Ditrău au depus o plângere la Poliţie pentru ameninţare, incitare la ură sau discriminare, tulburarea ordinii publice şi alte infracţiuni

Reprezentanţii brutăriei din Ditrău unde sunt angajaţi doi cetăţeni din Sri Lanka au depus o plângere la Poliţie pentru ameninţare, incitare la ură sau discriminare, tulburarea ordinii publice, precum şi privind infracţiuni legate de interzicerea organizaţiilor, simbolurilor şi faptelor cu caracter fascist, legionar, rasist sau xenofob. Plângerea va fi conexată dosarului deschis deja de Poliţia Harghita în urma scandalului de la Ditrău.

Poliţia Judeţeană Harghita a anunţat, marţi, că la Poliţia Municipiului Gheorgheni a fost înregistrată o plângere, trimisă prin avocat de reprezentanţii unei societăţi comerciale din comuna Ditrău, referitoare la săvârşirea infracţiunilor de ameninţare, incitare la ură sau discriminare, tulburarea ordinii publice, precum şi la infracţiuni prevăzute de O.U.G. 31/2002, privind interzicerea organizaţiilor, simbolurilor şi faptelor cu caracter fascist, legionar, rasist sau xenofob. "Plângerea va fi conexată dosarului penal iniţiat deja la nivelul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Harghita, înregistrat din oficiu, in rem, faţă de infracţiunea de incitare la ură sau discriminare", arată sursa citată. În cauză se fac verificări, activităţi specifice de cercetare şi investigaţie, la finalizare urmând să fie propusă soluţie legală prin Parchetul de pe lângă Judecătoria Gheorgheni.

IPJ Harghita a deschis dosar de cercetare penală pentru incitare la ură şi discriminare, în scandalul de la Ditrău, judeţul Harghita, unde localnicii refuză să accepte doi cetăţeni din Sri Lanka.

Sâmbătă, aproximativ trei sute de persoane au participat la o întâlnire cu primarul, spunându-şi nemulţumirile. Unii au explicat că nu este vorba despre discriminare, reproşurile lor fiind îndreptate mai mult spre patronul brutăriei, decât spre cei doi străini.

Patronul a transmis o scrisoare în care a explicat că va retrage din producţie cei doi străini şi a cerut scuze localnicilor.

Controlul declanşat de ITM la brutăria din Ditrău a relevat că cei doi bărbaţi sunt angajaţi legal. Au fost aplicate amenzi vizând securitatea muncii, în legătură cu modul de împământare a unor utilaje, însă verificările continuă, a declarat la Digi 24 Tudor Polak, secretar de stat în Ministerul Muncii. Controalele au fost declanşate după ce, la o adunare publică de protest faţă de prezenţa celor doi cetăţeni străini, mai mulţi localnici au acuzat condiţiile de lucru din brutărie.

Sursa : news.ro

Mai multe căprioare, găsite moarte pe un câmp din Olt. Directorul AJVPS: ”Au fost otrăvite!” ... Plângi și aplauzi! Și pompierii noștri sunt eroi! Momentul emoționant când resuscitează un câine! „Hai, Bobiță. haide ta...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe Marti, 16.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x