Orașul din România în care fiecare familie care va face sau va adopta un copil va primi 500 de lei

 

Reşiţa se numără printre localităţile care, după 1989, a pierdut un număr mare de locuitori! Însă edilii au găsit o metodă pentru a rezolva această problemă. Fiecare familie care va face sau va adopta un copil va primi 500 de lei. Suma nu este uriaşă, dar iniţiatorii proiectului sunt convinşi că ajutorul ar putea impulsiona tinerii să devină părinţi.

Vești excelente! Se dau bani de la stat și nu, chiar nu e o exagerare! Ce trebuie să faci pentru a primi banii în primele luni ale anului!

„Nu am vrut să condiţionăm această sumă, să fie considerată un ajutor social, de aceea n-am pus condiţii în ceea ce priveşte veniturile familiei”, a declarat pentru Observator un consilier local. 

Iniţiativa a intrat în vigoare din luna decembrie a anului trecut. Şi, chiar dacă până acum nu se văd rezultate concrete, aleşii speră ca Reşiţa să nu mai ocupe locul doi în topul oraşelor depopulate.

„Într-o lună sunt cam 60 de copii noi. Sperăm să ajungem la 90, la 100 pe lună”, a afirmat Ioan Popa, primarul orașului.facebook whatsapp twitter pinterest
PARTENERI
PREMIUM

Mai multe