Antena Căutare

România, afectată de furtuni puternice! Problemele cauzate de vremea rea: o femeie a murit, zeci de maşini au fost zdrobite de copaci, şosele blocate

O femeie a murit, marţi seară, după ce un copac a căzut peste ea în staţiunea Lacu Sărat din judeţul Brăila, iar alte trei persoane au fost rănite. Şi la Galaţi, zece oameni au ajuns la spital după ce au fost răniţi de copaci sau crengi rupte de vântul puternic, peste 150 de apeluri de urgenţă înregistrându-se în urma furtunii puternice.

O femeie a murit, marţi seară, după ce un copac a căzut peste ea în staţiunea Lacu Sărat din judeţul Brăila, iar alte trei persoane au fost rănite. Şi la Galaţi, zece oameni au ajuns la spital după ce au fost răniţi de copaci sau crengi rupte de vântul puternic, peste 150 de apeluri de urgenţă înregistrându-se în urma furtunii puternice. Vijeliile au creat probleme şi în Capitală, unde circulaţia tramvaiului 41 a fost blocată timp de mai bine de două ore, mai multe copaci s-au prăbuşit, iar în unele zone s-au defectat semafoarele.

Femeia de 51 de ani, din Brăila, care a fost internată în comă, marţi seară, în Spitalul Judeţean din municipiu, după ce un copac a căzut peste ea în staţiunea Lacu Sărat, în timpul furtunii puternice din judeţ, a murit în Secţia de Terapie Intensivă a unităţii medicale.

Potrivit purtătorului de cuvânt al Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Brăila, colonelul Ştefan Stoian, femeia de 51 de ani a decedat la Spitalul Judeţean în urma leziunilor grave suferite după ce un copac de mari dimensiuni s-a prăbuşit peste ea în timpul vijeliei de marţi după-amiază.

Potrivit medicilor, femeia a suferit politraumatisme şi era în comă.

Medicii de la Spitalul Judeţean Brăila luaseră în calcul transferul ei la Spitalul Judeţean Galaţi, însă transferul nu a mai avut loc în conidţiile în care femeia a decedat.

Şi soţul femeii este rănit, el fiind internat în Spitalul Judeţean Brăila după ce copacul smuls de vânt l-a surprins şi pe el, bărbatul fiind însă conştient.

Cel puţin încă două persoane au fost rănite marţi după-amiază în timpul vijeliei de la Brăila.

Peste 500 de copaci au fost doborâţi de vântul puternic, iar 21 de autoturisme au fost avariate după ce crengi mari sau arbori au căzut peste ele în timpul vijeliei de marţi după-amiază, din judeţul Brăila, potrivit centralizărilor parţiale ale Inspectoratului Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă Brăila.

De asemenea, 20 de acoperişuri au fost avariate în judeţ în timpul vijeliei, din aceeaşi cauză 44 de localităţi rămânând în beznă după ce liniile de tensiune au fost rupte sau stâlpii de electricitate au fost puşi la pământ de vântul care a suflat cu 80-90 de kilometri la oră.

Galaţi: Peste 3.000 de consumatori au rămas fără curent electric din cauza furtunii puternice

Peste 3.000 de consumatori din diferite localităţi ale judeţului Galaţi au rămas, marţi, fără energie electrică din cauza vântului foarte puternic şi a precipitaţiilor, fiind afectate trei linii electrice aeriene de 110kV, alte 32 de linii de medie tensiune şi aproape 600 de posturi de transformare, echipe ale Electrica intervenind şi la această oră pentru remedierea defecţiunilor.

Condiţiile meteo excepţionale de vânt foarte puternic şi ploaie în rafale au produs pagube în instalaţiile electrice din judeţul Galaţi, informează, într-un comunicat, Biroul de Presă al SDEE MUNTENIA NORD Galaţi.

Potrivit susei citate, au fost afectate trei linii electrice aeriene de 110kV, alte 32 de linii de medie tensiune şi aproape 600 de posturi de transformare, care alimentează în total aproximativ 3.000 de consumatori, localităţile cele mai afectate fiind Bereşti, Suceveni, Folteşti, Nicopole, Frumuşiţa. Sucursala Galati a trimis în teren peste 40 de specialişti, organizaţi în 15 echipe, careacţionează pentru remedierea defecţiunilor apărute.

Există însă probleme şi în reţeaua de joasă tensiune, cauzate în principal de vegetaţia căzută în reţele.

INFORMARESetările tale privind cookie-urile nu permit afișarea conținutului din această zonă. E necesar să accepți cookie-urile social media pentru afisarea acestui tip de conținut. Modifică setările

Intervenţiile echipelor SDEE MUNTENIA NORD vor continua până la alimentarea integrală a zonelor afectate.

SURSA: NEWS.RO

Important pentru toți cetățenii din România. A apărut cea mai nouă metodă de apărare în caz de cutremur... Pe banii lor şi fără să ştie, sute de părinţi îşi lasă copiii pe mâinile unor aşa-zise educatoare fără calificare şi făr...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia)
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia) Marti, 30.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x