Antena Căutare

Romania se prajeste: Emisiile ultraviolete au atins cote periculoase

Soarele este inamicul public numarul unu in aceste zile. Gradul de emisii ultraviolete a atins cote periculoase. Jumatatea de sud a tarii s-a prajit la temperaturi de peste 30 de grade. In ciuda avertismentelor medicilor si ale meteorologilor, strandurile si plajele au fost pline.




Gradul de radiatii este considerat periculos de specialisti. A fost atins si chiar depasit in toate tarile din jurul nostru. Pe o scala de la 0 la plus 11, miercuri, in sudul Romaniei, forta radiatiilor ultraviolete a trecut de nivelul 8. Adica a fost "Foarte mare", conform celor din Organizatia Meteorologica Mondiala.

Putini stiu ca o expunere de zece minute la soare intre orele 11.00 si 16.00 poate produce arsuri si chiar tumori. Cei mai multi ignora pericolul.

Dermatologii avertizeaza ca pe plaja sunt obligatorii cremele cu factor de protectie solara cat mai mare. In nici un caz uleiul de masline.

Cea mai buna protectie este insa evitarea oricarei expuneri in perioadele in care nivelul de radiatii devine periculos. Iar vara aceasta vom avea parte de multe astfel de perioade.

O femei din Ploiesti a lesinat pe strada din cauza caldurii

Caldura si nivelul crescut al radiatiilor nu sperie insa pe toata lumea. Tocmai de aceea, la Ploiesti, o femeie a ajuns la spital dupa ce a cazut pe strada. Medicii spun ca toti cei care stau la amiaza in soare isi risca sanatatea si, pe termen lung, chiar viata.


Citeste si Antena3

Foto: Intact Images

Fostul secretar general MAI, Laurentiu Mironescu, a fost eliberat... VIDEO! Un mort si 22 de raniti, dupa ce un autocar s-a ciocnit cu o autobasculanta in Sibiu...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure Marti, 23.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x