Antena Căutare

Romania, sub cod portocaliu. Cum va fi VREMEA in urmatoarele zile si saptamani

Romania a intrat din nou sub alerta de cod portocaliu -  viscol si ninsori. Desi suntem la sfarsitul lunii martie. Chiar daca avertizarea meteorologilor este valabila pentru noua judete din sud, ninsorile au ajuns si in Moldova sau Bihor. Floriana Georgescu, director general al ANM, ne-a oferit mai multe detalii despre vreme la Neatza.

"Daca ne uitam la televizor zilele trecute, puteam sa ne asteptam la asa ceva... De ce sa scape partea de sud-est a Europei, cand mare parte a continentului a avut manifestari de iarna? Nu suntem chiar codasii Europei, suntem premianti. La noi influentele sunt altele, dinspre partea Marii Mediterane. [...] Nu este normal, dar nici iesit din comun. Am avut ierni in care ninsoarea a fost prezenta si la inceputul lunii aprilie. Anul trecut, pe 5 aprilie, a fost viscol in Moldova...", a explicat Floriana Georgescu, la Neatza.

"Aceste coduri nu trebuie luate asa strict. [...] Natura isi are cursul ei firesc, fenomenele meteorologice evolueaza", a mai spus directorul executiv ANM.

Este posibil, de altfel, ca acest cod portocaliu, valabil pentru noua judete, sa fie actualizat in cursul zilei de 26 martie.


Dupa miezul noptii, Capitala s-a imbracat in straie adevarate de iarna. A nins cu fulgi mari si, in unele zone, vantul puternic a viscolit zapada. Soferii care au fost prinsi de vremea rea in trafic s-au multumit cu gandul ca nu au schimbat cauciucurile la masini.

Mai multe detalii despre vreme, pe Observator.TV!

foto: Intact Images

Ajuta-i sa zambeasca! Bolnavii de cancer, ucisi cu buna stiinta. Romania ignora de un deceniu folosirea radioterapiei ca... Prognoza meteo pana pe 7 aprilie...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure Marti, 23.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x