Antena Căutare

Romanii din Libia, adusi in tara cu un avion al MAE

Revolta impotriva regimului lui Moammer Gaddafi seamana tot mai mult cu un razboi civil. Unii romani au reusit sa fuga din infern, dar multi altii sunt in continuare prinsi in mijlocul luptelor si se zbat sa ramana in viata. Autoritatile de la Bucuresti le-au intins o mana de ajutor. Ministerul aparararii a trimis doua avioane militare sa-i aduca in inapoi acasa, teferi. In aceasta dimineata una dintre aeronave s-a intors in tara cu peste 50 de romani.

Inspaimantati de revoltele din strada, cei 15 romanii, au reusit sa fuga din Libia la bordul unui avion din polonez. Au ajuns in siguranta la Varsovia, iar in acesta noapte o alta aeronava i-a adus pe aeroportul Otopeni.

Au lasat, astfel, in urma haosul din Libia, tara pe care mii de straini incearca acum, cu disperare, s-o paraseasca, fie pe calea aerului, fie pe jos, fugind in Tunisia sau Egipt.

Iar situatia din Libia nu da niciun semn ca s-ar linisti. Mai multe orase sunt controlate de populatia revoltata, iar in altele se dau lupte grele intre rasculati si fortele ramase fidele lui Moammar Kadhafi.

Liderul libian a intervenit din nou la televiziune, dar numai prin telefon. El i-a acuzat pe insurgenti ca sunt "drogati" si "manipulati" de reteaua Al-Qaida. Sustinatorii lui Kadhafi s-au concentrat in capitala libiana, Tripoli, si se declara gata sa lupte pana la capat.

Mai multe tari au organizat adevarate poduri aeriene pentru a-si scoate cetatenii din infernul libian. Ministerul Roman al Afacerilor Externe a tine in permanenta legatura cu toti ai nostri aflati inca in Libia.


Jaf la casieria unei companii de cablu TV in Capitala... Seful vamii din Ploiesti, Cornel Costea, arestat pentru 29 de zile...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe Marti, 16.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x