Angajații din România vor putea beneficia, începând de anul viitor, de un nou tip de tichete, în afara celor pe care le-au folosit până acum, precum tichetele de masă ori tichetele cadou.
Trendul tichetelor de dezvoltă tot mai mult în rândul firmelor. Aceste tichete pot avea orice valoare, însă acordate în limita a 150 de lei de persoană sunt scutite de taxe patronale, salariale şi nu sunt impozitate. În plus, acestea pot fi deductibile din fondul de salarii, dacă nu depăşesc plafonul de 5%.
„Pregătim lansarea pe piaţa din România a tichetelor culturale. În Franţa, spre exemplu, acestea sunt folosite de mulţi ani, cu un real succes, în special în rândul angajaţilor tineri, interesaţi de cultură, artă, evenimente culturale. Credem că, atât companiile, cât şi angajaţii, sunt pregătiţi pentru un astfel de instrument de motivare, în special industriile creative, tech şi mediile antreprenoriale. În afară de acest nou tip de tichet, pregătim lansarea cardului cadou Up Cadou, varianta electronică, modernă şi simplu de utilizat, a bine cunoscutului tichet cadou", a declarat pentru Capital Elena Pap, director Up Romania, unul dintre principalii emitenţi de tichete valorice.
Directorul Up România spune că mai mult de jumătate dintre companiile din România acordă tichete de masă, atât pe suport de hârtie, cât şi sub forma de card. Dintre acestea, în jur de 65%, cu ocazia anumitor evenimente - Crăciun, Paste, 8 Martie, 1 Iunie, 1 Decembrie, ziua companiei - îşi recompensează angajaţii cu tichete cadou.
Un studiu asupra percepţiei sistemului de tichete valorice, realizat de Asociaţia Profesională a Emitenţilor de Tichete (APET) împreună cu GfK, a relevat că 84% dintre angajatorii care acordă tichete valorice apreciază avantajele fiscale asociate sistemului de tichete, iar 75% consideră că acordarea de tichete valorice a condus la îmbunătăţirea atmosferei la locul de muncă şi, respectiv, la creşterea productivităţii angajaţilor.
Totodată, 80% dintre angajatorii care acordă tichete valorice susţin că tichetele de masă sunt esenţiale pentru bunul mers al afacerii lor, iar unul din trei respondenţi menţionează contribuţia acestora la reducerea absenteismului în rândul salariaţilor.
Nu e o glumă! Vom plăti mai mult la telefonie şi internet, iar introducerea 5G nu va mai avea loc, din cauza "taxei... Vești extrem de proaste! Bucureștenii sunt în pericol să rămână fără apă și căldură chiar înaintea sărbătorilor! Ce spun...