Antena Căutare

Rugăciunea pe care să o rostești astăzi pentru liniște în familie. Ce sfinți sunt prăznuiți pe 26 aprilie în calendarul ortodox

Pe 26 aprilie, sunt prăznuiţi Sfinţii Vasile, Episcopul Amasiei, şi Cuvioasa Glafira. Iată ce trebuie să faci în această zi!

rugaciune
Rugăciunea pe care să o rostești astăzi pentru liniște în familie. Ce sfinți sunt prăznuiți pe 26 aprilie în calendarul ortodox | Profimedia

Rugăciunea pe care trebuie să o rostești astăzi îți va aduce liniște în familie. Credincioșii îi vor prăznui astăzi pe Sfinţii Vasile, Episcopul Amasiei, şi Cuvioasa Glafira.

Citește și: Motivul pentru care Claudia Ghițulescu s-a retras la mănăstire: „Am simțit pur și simplu că stau numai în rugăciune”

Ce sfinți sunt prăznuiți pe 26 aprilie în calendarul ortodox

Sfântul Mucenic Vasile a fost episcop al Amasiei pe vremea împăratului Liciniu. Liciniu era însurat cu sora împăratului Constantin cel Mare, Constantina, dar acest lucru nu l-a împiedicat să se îndrăgostească de una din slujnicele soției sale, fecioara Glafira. Însă tânăra i-a mărturisit totul împărătesei, care a trimis-o pe fecioara departe de curtea imperială de la Nicomidia, menționează Crestinortodox.ro.

Ajungând Glafira în cetatea Amasia, a fost întâmpinată și primită cu bunătate de Episcopul Vasile, împreună cu alți creștini. Ea a dăruit toți banii pe care îi primise de la împărăteasă bisericii din Amasia. Aflând Liciniu unde a ajuns slujnica de care se îndrăgostise, a dat poruncă să fie aduși din Amasia atât Sfântul Vasile, cât și fecioara Glafira.

Citește și: Ce rugăciune să rostești ca să ai un somn liniștit toată noaptea. Ruga cea mai puternică care alungă grijile și suferința

Rugăciunea pe care să o rostești astăzi pentru liniște în familie

Şi părtaş obiceiurilor şi următor scaunelor Apostolilor fiind, lucrare ai aflat, de Dumnezeu insuflate, spre suirea privirii la cele înalte. Pentru aceasta, cuvântul adevărului drept învăţând şi cu credinţa răbdând până la sânge, Sfinţite Mucenice Vasilevs, roagă-te lui Hristos Dumnezeu să mântuiască sufletele noastre.

Stih: Sfinte Sfinţite Mucenice Vasilevs, roagă-te lui Dumnezeu pentru noi.

Înaintea Împăratului Puterilor Celor Cereşti stai purtând cunună, Sfinte Vasilevs purtătorule de Dumnezeu, har şi milă cerând pentru toţi cei ce cu dragoste te cinstesc pe tine.

Citește și: Cea mai puternică rugăciune către Sfântul Ioan Botezătorul. Ce se întâmplă dacă o rostești

Stih: Sfinte Sfinţite Mucenice Vasilevs, roagă-te lui Dumnezeu pentru noi.

Împărăţit-ai peste patimile trupului şi ai călcat pe împăratul cel fără de Dumnezeu, care poruncea să te lepezi de Împăra­tul Cel Ceresc, Fericite Vasilevs.

Slavă Tatălui şi Fiului şi Sfântului Duh.

Ca pe un păzitor al Dumneze­ieştilor Porunci celor împărăteşti, te-a uns cu Dumnezeiască ungere de împărăţie Împăratul Slavei şi te-a împodobit cu cununa muceniciei, fericite părinte.

Şi acum şi pururea şi în vecii vecilor.

Amin

Cum poți scăpa rapid de murdăria de pe tava din cuptor. Trucul neștiut care te va ajuta garantat... Câţi bani câştigă, de fapt, un muncitor pe şantier în România. De la cât pornește salariul...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure Marti, 23.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x