Căutare Live

Săptămâna Patimilor: ce trebuie să faci în Lunea Mare ca să ai noroc tot anul

Săptămâna Patimilor: Lunea Mare din Postul Paștelului. Ce trebuie să faci în Lunea Mare pentru fericire și noroc tot anul. Semnificația deniei de azi.

lunea mare

Săptămâna Patimilor: Lunea Mare din Postul Paștelui. Ce trebuie să faci în Lunea Mare pentru fericire și noroc tot anul. Semnificația deniei de azi.

Suntem în Lunea Mare din Săptămâna Patimilor sau Săptămâna Mare, ceaa care precede Paștele, Sărbătoarea Învierii. Această perioadă specială pentru credincioși abundă în tradiții șui superstiții vechi, pe care oamenii le-au respectat de-a lungul vremii.

Din punct de vedere religios, Lunea Mare debutează cu denia în care se citește istoria lui Iosif cel preafrumos, patriarhul din Vechiul Testament în care Biserica a văzut preînchipuirea lui Hristos. Tot în timpul deniei de luni se face și pomenirea smochinului neroditor, smochinul blestemat de Iisus înaintea intrării în Ierusalim.

Săptămâna Mare 2019. Tradiții și superstiții în Săptămâna Patimilor

Tradiții și superstiții în Lunea Mare. Ce trebuie să faci pentru fericire și noroc în viață

Tradiții și superstiții pentru noroc în Lunea Mare. Astăzi, femeile din România încep curățenia de Paște. Se scoate totul afară, se aerisește casa ca să iasă toate relele de peste iarnă, se văruiește și se spală totul. “Să nu te prindă Paștele în necurățenie, că te blesteamă casa!”, e o vorbă din popor, spusă azi!

De altfel, până miercuri, inclusiv, sunt permise muncile în câmp. Dupa această zi barbații trebăluiesc pe lângă casa, ajutându-și nevestele la treburile gospodarești.

Semnificațiea deniei din Lunea Mare

În prima zi din Săptămâna Sfintelor Pătimiri, Biserică ne aduce aminte de Patriarhul Iosif care a fost vândut de frații săi în Egipt. El este o preinchipuire a lui Hristos, vândut de Iuda.

Tot în timpul deniei de luni se face pomenirea smochinului neroditor, blestemat de Hristos să se usuce pentru că nu avea rod. E o pildă data omului, din care trebuie să rețină că Dumnezeu este atât iubire cât și dreptate. Deci, la judecată de apoi, El nu doar va răsplăti, ci va și pedepsi pe cei ce nu au rodit.

Rugăciunea din Lunea Mare oferă protecție divină și iertare de păcate

sursa foto: crestin ortodox.ro

Citește și
colaj de imagini cu icoana sfintei filofteia, un preot, cartea sfanta si o femeie care se inchina
Gesturile care te feresc de boli și necazuri dacă sunt făcute de Sfânta Filofteia. Iată și ce nu e bine să faci mâine
Gesturile care te feresc de boli și necazuri dacă sunt făcute de Sfânta Filofteia. Iată și ce nu e bine să faci mâine
Colaj cu zăpadă și ninsoare
Alertă ANM! Meteorologii anunță lapoviță și ninsoare. Ce zone sunt vizate de avertizare
Alertă ANM! Meteorologii anunță lapoviță și ninsoare. Ce zone sunt vizate de avertizare
colaj de fotografii cu irina petrea
Ce mai face și cum arată acum Irina Petrea, psihologul care ne învăța despre cei 7 ani de acasă și despre "copiii contra părinți"
Ce mai face și cum arată acum Irina Petrea, psihologul care ne învăța despre cei 7 ani de acasă și despre "copiii contra părinți"
Mai multe articole
34 de ani de la Cernobîl. Imaginile gloriei din Pripiat, orașul în care s-a construit centrala morții. Așa arăta înainte... Copil născut și aruncat în latrină, la Galați! A fost resuscitat la fața locului! Ce a declarat mama...
Parteneri
Dușul fierbine în sezonul rece: de ce este contraindicat
O baie relaxantă este tot ce vizezi, după o zi aglomerată? Avem o veste nu tocmai plăcută pentru tine. Dușul fierbinte în sezonul rece ți-ar putea face mai mult rău decât bine, potrivit informațiilor oferite de medici și specialiști.
Catine.ro
Ultimele știri