Live acumObservator 06
Prime Time 20:30Chefi la cutite

Şapte bărbaţi comdamnați cu supendare pentru că au lovit-o pe tânăra jandarm, în timpul protestului din 10 august

Cei șapte agresori ai jandarmeriței de la protestul din 10 august au fost condamnați cu suspendare de către Judecătoria Sectorului 1. Ştefaniei Nistor a ajuns la spital în urma acelor agresiuni.

Ștefania Nistor, femeia-jandarm lovită de 7 bărbați, în timpul protestului din 10 august

Potrivit agerpres.ro, pedepsele sunt între 1 an închisoare şi 2 ani şi 8 luni închisoare, toate cu suspendare, cea mai mare fiind aplicată lui Dumitru Daniel, tânărul care a sustras arma femeii jandarm.

De asemenea, toţi cei şapte inculpaţi sunt obligaţi să efectueze muncă în folosul comunităţii, între 90 şi 120 de zile, şi au interdicţie pe o perioadă de 5 ani să mai participe la adunări publice cu caracter politic, social, cultural sau sportiv de orice amploare, acţiuni de protest organizate sau spontane.

În plus, trei dintre agresori trebuie să-i plătească în solidar Ştefaniei Nistor suma de 10.000 euro cu titlu de daune morale.

Decizia nu este definitivă şi poate fi atacată cu apel.

Ștefania Nistor, femeia-jandarm agresată de șapte bărbați la protestul de pe 10 august

Ștefania Nistor, femeia-jandarm care a ajuns de urgență la spital în timpul protestelor din 10 august 2018

Prin acțiunea sa, tânăra s-a alăturat altor peste două sute de colegi care își cer drepturile bănești pentru o perioadă în care, spun ei, nu au primit salariul cuvenit.

Cei implicați susțin că salariul lor nu a fost calculat în funcție de salariul minim brut la nivel național, informează cei de la

Citește și: Jandarmii agresaţi la protestul din 10 august pot depune plângeri penale

Recomandari