Antena Căutare

Saramura, la pret de muschi: Mezelurile, injectate cu multa apa si sare

Inspectorii de la Protectia Consumatorului au gasit in aproape jumatate dintre mezelurile verificate mai multa sare decat prevede legea. Pentru conservare, preparatele sunt injectate in mod normal cu un amestec de sare, conservanti si apa, dar multi producatori intrec masura ca produsele sa atarne mai greu la cantar.

Toate semipreparatele care se gasesc pe piata sunt injectate, dupa retete precise, in care cantitatile de carne, apa si sare ar trebui respectate cu sfintenie.

Conform legii, continutul de sare nu ar trebui sa depaseasca 2%. Dar multi producatori depasesc acest procent, pentru a-si rotunji veniturile, vanzand apa cu sare, de exemplu, la pret de muschi file.

Numai la ultimul control, inspectorii de la Protectia Consumatorului au gasit 3 tone si jumatate de bacon, pastrama, sunca si pulpe de pui cu nereguili. Fie aveau prea multa apa, fie carnea era carne doar pe eticheta pentru ca in realitatea continutul de proteine era scazut, iar cantitatea de sare depasea frecvent procentajul de 2% impus de lege.

Foto: Intactimages

Pericol de gheata: Celula de criza, pentru deblocarea Dunarii... Radu Mazare a renuntat la uniforma de Che Guevara...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe Marti, 16.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x