Antena Căutare

Schimbări mari pentru șoferi! Asigurarea, plătită în funcţie de cum conduci

Dacă vă doriţi să plătiţi cât mai puţin pentru poliţa CASCO, trebuie să fiţi foarte disciplinaţi în trafic! Numai că firmele de asigurări nu vă vor crede pe cuvânt.

Dacă vă doriţi să plătiţi cât mai puţin pentru poliţa CASCO, trebuie să fiţi foarte disciplinaţi în trafic! Numai că firmele de asigurări nu vă vor crede pe cuvânt.

Atenție, șoferi! Acestea sunt zonele în care polițiștii vor sta cu ochii pe trafic!

O companie de asigurări le promite şoferilor că îşi pot reduce costurile poliţelor, dacă circulă prudent şi îşi montează pe maşini un dispozitiv care le monitorizează comportamentul în trafic. Aparatul adună informaţii despre viteză, kilometri parcurşi pe zi, dar şi despre cât de des frânează sau accelerează brusc şoferul. Datele sunt transmise într-un server.

Să presupunem ca un șofer cu un stil de condus normal plateste 500 de euro polița Casco pentru o mașină. Pentru fix acelasi autoturism, un alt sofer care nu conduce noaptea, nu depaseste viteza si nu face curse dese va plati o polita la jumatate. Asta pt ca riscul de produce a accidentelor este mult mai redus în cel de-al doilea caz.

Sistemul funcţionează deja pe câteva sute de maşini din România. Dar ar putea încălca dreptul la intimitate, atrag atenţia avocaţii.

Reprezentanţii companiei care a implementat sistemul spun că nu vor stoca informaţii despre şoferi.

Noile documentele de IDENTITATE vor arăta TOTAL diferit de ceea ce știm. TOȚI românii, afectați!... Cine călătoreşte cu avionul va fi de acum monitorizat mai strict de autorităţi! Pasagerii vor fi nevoiți să ofere inform...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure Marti, 23.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x