Live acumObservator 19
Prime Time 20:30Poftiţi pe la noi: Poftiţi la circ

Breaking News! Se închid școlile în România, din cauza coronavirusului! Elevii vor sta acasă opt zile

Posibilitatea ca școlile să fie închise în România, din cauza epidemiei de coronavirus, va fi discutată, luni, la o reuniune a Comitetului Național pentru Situații Speciale de Urgență, ce va avea loc la ora 16:00.   

Școli închise în România, din cauza coronavirusului? Anunțul ministrului interimar de Interne

UPDATE: Școlile se închid miercuri, 11 martie, pentru opt zile, în perioada 11-22 martie, inclusiv. În funcție de cum va evolua situația, autoritățile pot decide prelungirea acestei măsuri.

Citește și: Elev de clasa a cincea, pus în pericol de moarte de colegii lui, în plină epidemie de coronavirus! Părinții lui sunt furioși! „Putea muri! V-ați gândit?”

UPDATE: Toate școlile din România ar putea fi închise, începând din 10 martie, până după Paște, potrivit surselor Digi24.

Oficial, Comitetul Naţional pentru Situaţii Speciale de Urgenţă va decide astăzi dacă se vor închide şcolile, în contextul crizei de coronavirus din România. Şedinţa va avea loc la ora 16:00.

Citește și: Olimpiadele județene și regionale, suspendate, din cauza epidemiei de coronavirus! Anunțul ministrului Educației

UPDATE: Ministrul Educaţiei, Monica Anisie, declară că nu există motivul închiderii şcolilor şi face un apel la calm pentru părinţi şi cadrele diactice

„La momentul acesta fac un apel la calm pentru părinţi şi cadrele diactice, pentru că nu există motivul închiderii şcolilor”, a declarat luni dimineaţă ministrul Educaţiei, Monica Anisie, la Antena 3, conform Edupedu.ro.

Ministrul a declarat că nu există decât patru cazuri confirmate, patru cazuri de elevi care au fost diagnosticaţi cu Coronavirus, iar doi dintre ei deja s-au vindecat, au fost trimişi de la spital acasă, a precizat Anisie.

Primarul Capitalei Gabriela Firea s-a pronunţat în favoarea suspendării temporare a cursurilor în şcoli şi grădiniţe. Ea spus că, dacă se vor închide şcolile şi grădiniţele, nu este recomandat ca părinţii să îi ducă pe copii la locurile de joacă şi sălile de cinema din mall-uri.

Ministrul interimar de Interne, Marcel Vela, a precizat că, dacă apare un caz într-o școală, cursurile vor fi suspendate în toată școala.

Citește și: Previziune terifiantă, de la specialiști, despre pandemia de coronavirus! Câți oameni vor muri! „Până și cel mai bun scenariu îți îngheață sângele în vene”

„Vizavi de suspendarea cursurilor în școli, acest lucru va fi analizat în ședința de mâine (luni, n.r.). Ca să fiu mai exact, e decisă o măsură împreună cu doamna ministru și colegii din Comitetul Național pentru Situații Speciale de Urgență.

Citește și: Ce poți să faci ca să nu te infectezi cu coronavirus. Top 7 măsuri importante de autoprotecție

Dacă un singur caz apare într-o școală, cursurile sunt suspendate în toată școala. M-ați întrebat de școli la plural și am spus că acest lucru va fi decis mâine. Dar să știe populația că dacă apare un singur caz într-o școală - și anunțul e și pentru directori, prefecți, comitete județene - se suspendă cursurile în întreaga școală”, a spus Vela.

Recomandari