Antena Căutare

Se dau bani de la stat! Ce trebuie să faci pentru a primi peste 2.000 de lei în fiecare lună

Veste bună pentru români. Ministrul Muncii, Lia Olguta Vasilescu a anunţat că Guvernul va acorda un stimulent financiar pentru companiile care vor angaja şomeri sau asistaţi sociali.

Veste bună pentru români. Ministrul Muncii, Lia Olguta Vasilescu a anunţat că Guvernul va acorda un stimulent financiar pentru companiile care vor angaja şomeri sau asistaţi sociali.

Mai exact, suma de 500 de euro va fi transferată lunar în conturile angajatorilor care vor încadra în piaţa muncii, pentru o perioadă de până la 5 ani, şomeri şi beneficiari de ajutor social.

Iată declaraţia Liei Olgutei Vasilescu: "Viziunea Ministerului Muncii merge de acum înainte pe o altă linie, aceea de a nu-i mai sprijini pe cei care au capacitatea de muncă, dar nu vor să o facă. Motiv pentru care ne-am gândit să îi sprijinim pe toţi cei din mediul de afaceri, care vor să facă angajări în perioada următoare".

În acest sens, statul va plăti suma de 2.250 de lei, echivalentul a 500 euro, lunar, angajatorilor care încadrează şomeri şi beneficiari de ajutor social pentru fiecare dintre aceste persoane, pentru o perioadă de până la 5 ani, în funcţie de categoria la care se vor încadra viitorii angajaţi.

"Sumele vor fi oferite pentru angajarea de tineri absolvenţi de orice fel de formă de învăţământ. Mă refer aici la şcoli profesionale, învăţământ gimnazial sau liceal, tineri greu angajabili, marginalizaţi, ucenici, indiferent de vârstă, stagiari, adică absolvenţi de studii superioare, persoane cu handicap şi persoane care se afla în prag de pensionare", a spus Olguta Vasilescu, într-o declaraţie de presă susţinută a Palatul Victoria.

Tatăl lui Meghan Markle dorşte să se întâlnească cu Regina Elisabeta a II-a... EVALUAREA NAŢIONALĂ 2018. Cazul care a şocat România. Ce notă a primit după CONTESTAŢIE o elevă olimpică notată la exame...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe Marti, 16.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x