Antena Căutare

Vești bune pentru toți românii! Se schimbă vârsta de pensionare. Ce beneficii uriașe vor avea cei care vor ieși de acum înainte la pensie

Vești excelente din partea Casei Naționale de Pensii! De acum înainte toate persoanele care vor să se pensioneze, sau care au vârsta necesară, au la dispoziție o aplicație care are rolul de a-i ajuta să afle vârsta la care pot intra la pensie.

Veste excelentă pentru toții românii din partea Casei Naționale de Pensii! Se schimbă vârsta de pensionare. Ce beneficii uriașe vor avea persoanele care vor ieși de acum înainte la pensie

Vești excelente din partea Casei Naționale de Pensii! De acum înainte toate persoanele care vor să se pensioneze, sau care au vârsta necesară, au la dispoziție o aplicație care are rolul de a-i ajuta pe toți românii, în procesul de aflare a vârstei de pensionare, indiferent dacă este vorba de pensionarea anticipată sau de cea la termen.

Aplicația ,,minune'' poate fi accesată dând click AICI.

Astfel, cei interesaţi pot afla anul şi luna în care îşi pot depune cererea de pensionare, precum şi vârsta la care se pot pensiona anticipat.

Vârsta-standard de pensionare este de 65 de ani pentru bărbaţi şi de 63 de ani pentru femei. Stagiul minim de cotizare este de 15 ani, iar stagiul complet de cotizare este de 35 de ani, ambele indeferent de sex, potrivit Capital.

Pentru a intra la pensie anticipat, cetățenii trebuie să aibă o vechime în muncă mai mare decât pensia anticipată parțial. Cu toate acestea, cuantumul pensiei anticipate parţiale este mai mic, pentru că se aplică anumite penalizări.

Când se poate obține pensia anticipată

Conform pensiilor de stat, pensia anticipată poate fi obținută cu maximum cinci ani înainte de împlinirea vârstei standard de pensionare, dar cu o singură condiție: viitorul pensionar trebuie să fi realizat un stagiu de cotizare cu minimum opt ani mai mare decât stagiul complet de cotizare.

În ce condiții se poate obține pensia anticipată parțial

În cazul pensiei anticipate parţiale, aceasta se poate obţine tot cu maximum cinci ani înaintea împlinirii vârstei standard de pensionare, însă este necesară doar realizarea stagiului complet de cotizare (se încadrează şi cei care depăşesc stagiul complet cu până la opt ani).

Caz revoltător în Gorj! Medicamente psihotrope, administrate copiilor și bătrânilor fără recomandarea unui specialist... Lovitură pentru pensionari! Scad pensiile considerabil! Câți bani vor fi tăiați de la plată...
Cele mai populare nume de copii din Europa. Ce alegeri au făcut părinții pentru micuții lor
Specialiștii au stabilit care sunt cele mai populare nume de copii din Europa. Alegerea numelui...
Horoscopul zilei de 26 martie 2023. Scorpionii pierd bani. Află ce se întâmplă cu zodia ta
Horoscopul zilei de 26 martie 202 vine cu multe vești bune pentru nativii din zodiac. Aceștia...
Parteneri
Bob italian, tunsoarea îndrăgită de femei. Ce recomandări fac specialiștii în beauty
Catine.ro

Abonează-te la newsletter!

Lasă-ne adresa ta de mail și te vom ține la curent zilnic cu cele mai importante știri, astfel încât să nu pierzi nimic niciodată.


Ultimele știri
x