Antena Căutare

Se vor schimba procedurile de control la aeroport! Ce se va întâmpla cu bagajele de mână

O nouă tehnologie de scanare tridimensională (3D), care poate fi folosită pentru bagajele de mână, a început să fie testată de mai multe aeroporturi din lume.

O nouă tehnologie de scanare tridimensională (3D), care poate fi folosită pentru bagajele de mână, a început să fie testată de mai multe aeroporturi din lume.

Pasagerii care zboară cu avionul sunt obligaţi să scoată pentru verificare anumite obiecte şi soluţii din bagajul de mână, precum dispozitive electronice sau lichide. Acest inconvenient ar putea dispărea dacă noua tehnologie de scanare va fi folosită pe scară largă.

Mai multe aeroporturi, printre care gigantul Heathrow din Londra, Schipol din Amsterdam şi JFK din New York au demarat programe pilot prin care bagajele de mână sunt scanate cu ajutorul unei noi tehnologii, potrivit News.ro.

Tomograful computerizat folosit în spitale pentru analize a fost adaptat la scanere care pot fi folosite în aeroporturi pentru a produce o imagine tridimensională a obiectelor aflate în bagajele de mână.

Banda pe care circulă bagajele de mână se roteşte pentru a permite scanerelor 3D să captureze rapid sute de imagini folosind razele X, imagini care sunt folosite pentru recrearea tridimensională a obiectelor din interior.

Sistemul are rolul de a deosebi obiectele care nu prezintă o ameninţare, conform reglementărilor în vigoare, de bombe, arme şi soluţii periculoase.

Pe durata testelor pilor, care vor dura între 6 şi 12 luni, pasagerii care trec prin acest sistem de scanare nu vor mai fi nevoiţi să-şi golească bagajele de mână luate în avion.

Alături de laptopuri, telefoane şi alte dispozitive electronice, din 2006, când fost dejucat un atentat cu bombă ce folosea explozibil lichid, produse precum băuturile alcoolice, şamponul, pastele de dinţi ori cremele de soare, trebuie scoase din bagajele de mână pentru verificare.

Noua tehnologie, ar putea scuti pasagerul de golirea bagajelor de mână şi, automat, ar putea grăbi procesul de îmbarcare.

PRĂPĂD într-un județ din România! Peste 200 de persoane au fost evacuate... Imagini ȘOCANTE surprinse în România. Un nou NEGRU DE FUM a acoperit orașul!...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe Marti, 16.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x