Antena Căutare

Sejur de 16 zile plătit de stat, totul cu o singură condiție! Ce trebuie să faci

Vestea momentului pentru pensionari, după ce Guvernul a alocat un buget de peste 335.000.000 lei! Ce trebuie să faci ca să obții un bilet de tratament într-o stațiune balneară, în 2019?

Vestea momentului pentru pensionari, după ce Guvernul a alocat un buget de peste 335.000.000 lei! Ce trebuie să faci ca să obții un bilet de tratament într-o stațiune balneară, în 2019?

Guvernul a aprobat, marţi, printr-o hotărâre, numărul biletelor de tratament balnear care se pot acorda în anul 2019, prin sistemul organizat şi administrat de Casa Naţională de Pensii Publice (CNPP). Guvernul a stabilit că din suma de 335.113.000 lei, prevăzută prin Legea privind bugetul asigurărilor sociale de stat pe anul 2019 cu această destinaţie, vor fi asigurate cel mult 59.622 de locuri la tratament balnear.

Acordarea prestaţiilor privind tratamentul balnear se face prin atribuirea de bilete de tratament solicitanţilor îndreptăţiţi, în limita numărului de locuri asigurate în unităţile de tratament din proprietatea CNPP, precum şi a numărului de locuri contractate cu alte unităţi de profil şi a sumelor alocate pentru această prestaţie prin legea bugetului asigurărilor sociale de stat.

Astfel, Guvernul a stabilit că din suma de 335.113.000 lei, prevăzută prin Legea privind bugetul asigurărilor sociale de stat pe anul 2019 cu această destinaţie, vor fi asigurate în unităţile de tratament balnear aflate în proprietatea Casei Naţionale de Pensii Publice pentru anul 2019 maximum 59.622 de locuri la tratament balnear. Anul trecut s-au acordat 59.527 de bilete de tratament.

Sejur de 16 zile plătit de stat, totul cu o singură condiție! Ce trebuie să faci

Biletele vor fi repartizate pe maximum 19 serii, durata unui sejur fiind de 16 zile, preţul biletului incluzând tariful pentru 12 zile de tratament balnear.

Sunt vizaţi, în principal, pensionarii şi asiguraţii sistemului public de pensii, iar un procent de maximum 15% din numărul total al biletelor va fi acordat, gratuit, beneficiarilor unor legi speciale cu caracter reparatoriu, precum şi categoriilor de persoane beneficiare ale sistemului de asigurare pentru accidente de muncă şi boli profesionale, arată cei de la news.ro.

La cele 59.622 de locuri la tratament balnear se va adăuga, până la nivelul sumelor prevăzute cu această destinaţie în bugetul asigurărilor sociale de stat pe anul 2019, numărul biletelor de tratament balnear contractat cu alţi operatori economici interesaţi.

Numărul de locuri contractate va fi anunţat după finalizarea procedurilor de licitaţie publică, care se va derula cu respectarea prevederilor Legii nr. 98/2016 privind achiziţiile publice, şi va fi anunţat prin postarea pe Portalul CNPP.

Sursa: news.ro

Accident cumplit! Un mort și cinci răniți după ce un autocar și o mașină s-au ciocnit violent în Timișoara (FOTO)... Atac la stația de metrou Unirii! Bărbat înjunghiat de un tânăr, chiar în văzul tuturor!...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe Marti, 16.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x