Antena Căutare

Simptomul straniu pe care doar cei infectați cu varianta Omicron îl simt. Ce se întâmplă cu pielea

În timp ce multe dintre simptomele Omicron seamănă cu cele ale răcelii, mulți care s-au infectat cu această tulpină de coronavirus au observat un simptom ciudat pe pielea lor. Iată despre ce este vorba.

colaj de imagini cu o femeie care se uita in oglinda, una care se scarpina si alta care are o eruptie pe piele Galerie
În timp ce multe dintre simptomele Omicron seamănă cu cele ale răcelii, mulți care s-au infectat cu această tulpină de coronavirus au observat un simptom ciudat pe pielea lor. Iată despre ce este vorba | Shutterstock.com

În ciuda numărului uriaș de infectări cu Omicron, oamenii de știință nu cunosc, încă, toate detaliile despre această tulpină.

De aceea, experții au avertizat că, spre deosebire de simptomele provocate de variantele anterioare, respectiv tuse continuă, pierderea sau modificarea gustului sau a mirosului și febră, simptomele lui Omicron sunt ceva mai variate.

Din fericire, multe dintre simptome par a fi mai ușoare decât cele data de tulpinile anterioare, deși mulți oameni sunt încă internați în spital și sute își pierd viața în întreaga lume după ce au fost infectați cu Omicron.

Multe dintre simptomele date de Omicron sunt asemănătoare cu cele ale unei răceli, deși există informații și despre altele, care sunt mai neobișnuite. Unul dintre ele are legătura cu pielea.

Citește și: Un oficial OMS vorbește despre „sfârșitul pandemiei de COVID în Europa”. În ce condiții am putea avea parte de acest scenariu

Simptome Omicron: Ce se întâmplă cu pielea

Potrivit The Mirror care citează ZOE COVID Study, erupțiile cutanate sunt confirmate de pacienții care au fost testați pozitiv pentru Covid.

Citeşte şi: Cod Rutier 2022. Ce riști dacă împrumuți mașina prietenilor

Bineînțeles, faptul că te confrunți cu o erupție cutanată nu înseamnă că aceasta este produsă de infectarea cu cea mai nou tulpină de coronavirus.

Cu toate acestea, ar putea fi un indicator care te-ar putea ajuta să-ți dai seama că organismul tău luptă cu Omicron. Acesta este mai greu de depistat la testele pentru COVID-19 și astfel să continui să te testezi și te protejezi.

Citește și: Omicron este pentru copii şi tineri o varianta mai periculoasă decât Delta. Iată ce spun specialiștii despre acest lucru

Pacienții care au avut Omicron au observat două tipuri de mici umflături ale tegumentului. Primul tip este asemănător cu iritația dată de căldură - apare în zone mici, umflăturile sunt mai proeminente și va exista mâncărime.

Poate apărea oriunde pe corp, dar se crede că erupția e mai frecventă pe mâini și picioare, precum și pe coate.

Al doilea tip de erupție cutanată este mai asemănător cu urticaria, adică apar umflături în relief pe piele. Dintre cele două, primul tip de iritație este mai persistentă și poate dura zile sau chiar săptămâni.

Citește și: Simptomul Omicron care apare pe piele, buze și pe unghii. Ce se întâmplă în corp. Rafila: "Suntem în cele mai rapide trenduri"

Gabriela Firea anunţă ca are din nou Covid, tulpina Omicron. Ce delcarații a făcut... România renunţă la împărţirea statelor în funcţie de riscul epidemiologic. Ce se întâmplă cu nevaccinații care vin în ța...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure Marti, 23.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x