Antena Căutare

Singurătatea duce la apariția coșmarurilor. De ce OMS a făcut din ea o „prioritate globală”

Fiecare noapte poate fi o adevărată provocare pentru persoanele singure. Iată de ce apar mai des coșmarurile în cazul celor singuratici!

Galerie
Singurătatea duce la apariția coșmarurilor. | profimediaimages.ro

Psihologii și cercetătorii au confirmat de-a lungul timpului faptul că visele au o mare însemnătate pentru fiecare dintre noi.

După ce utimele studii au arătat faptul că oamenii care suferă de singurătate sunt mai predispuși în a avea coșmarurui, Organizația Mondială a Sănătății a declarat acest fenoment ca fiind o urgență globală.

Coșmarurile sunt consecințele care apar atunci când mintea și corpul îţi spun că ai nevoie de un sprijin social.

Citește și: Cine sunt pensionarii care pot solicita recalcularea pensiei în fiecare an. Care sunt condițiile impuse

Articolul continuă după reclamă

Singurătatea duce la apariția coșmarurilor. De ce OMS a făcut din ea o „prioritate globală”

Cercetătorii din Statele Unite ale Americii susțin faptul că în cazul a peste 800 de oameni participanți la un studiu, s-a demonstrat o legătură între singurătate și faptul că visează urât. 95% dintre aceștia spun că lipsa de activitate socială a influențat frecvența și intensitatea coșmarurilor.

„Atunci când cineva e singur și nu se poate adapta sau nu s-a integrat, nu are un cerc de prieteni sau este singur între prieteni și nu sunt prea buni prietenii respectivi sau într-o relație care nu merge foarte bine, deci nu e singur dar e de fapt singur, poate în timpul somnului să trăiască evenimente care au legătură cu cea a fost în timpul stării de veghe și asta se întâmplă în somnul REM, somnul cu vise și așa apar visele cu anxietate extremă, cu evenimente șocante, care te sperie și te trezesc de fiecare dată", a declarat Ştefan Mihaicuţa, somnolog, pentru Observator News.

Mai multe informații despre acest subiect și prețuri pentru alte produse de sezon sunt disponibile aici!

Citește și: Taloanele de pensii false, escrocheria unei mari companii de transport din Iași. Cum ar fi obținut peste 10 milioane de lei

Ce meserii de top caută angajatorii. Motivul pentru care oamenii își schimbă jobul de mai multe ori în viață... Rezultate Loto azi, 24 octombrie 2024. Numerele câștigătoare joi la 6/49, Joker, 5/40, Noroc, Super Noroc și Noroc Plus...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
Ești mai deștept decât un copil de clasa a V-a | Sezonul 3, 23 octombrie 2024. Catinca și Doru au câștigat suma de 3.500 de lei
Ești mai deștept decât un copil de clasa a V-a | Sezonul 3, 23 octombrie 2024. Catinca și Doru au câștigat suma de 3.500 de lei Miercuri, 23.10.2024, 19:00
Premierele toamnei în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Abonează-te la newsletter!

Lasă-ne adresa ta de mail și te vom ține la curent zilnic cu cele mai importante știri, astfel încât să nu pierzi nimic niciodată.


x