Antena Căutare

Sorin Ovidiu Vintu, cercetat in liberate din cauza viciilor de procedura

Judecatoria Sectorului 5 si-a motivat decizia de a nu emite mandate de arestare preventiva pentru 29 de zile pe numele lui Sorin Ovidiu Vantu si al lui Cezar Ilie, indicand patru posibile vicii ale procurorilor, intre care si faptul ca anchetatorii nu ar fi adus probe stiintifice, care sa concluzioneze cert ca Cezar Ilie a primit suma de bani de la Sebastian Ghita.

Totodata, Judecatoria Sectorului 5 a aratat, intr-o informare emisa vineri noapte, ca nu poate pune la dispozitia presei motivarea integrala in cazul deciziei prin care a respins ca neintemeiata propunerea procurorilor Parchetului instantei supreme, in cazul de santaj de care sunt acuzati Sorin Ovidiu Vintu si Cezar Ilie.

"Prin incheierea din 21.04.2011 pronuntata in dosarul nr. 7667/302/2011, instanta a respins propunerea de arestare, apreciind ca nu sunt indicii suficiente din care sa se poata desprinde concluzia plauzibila ca inculpatii au comis actiuni ce ar putea reprezenta elementul material al infractiunii de santaj", se arata in documentul citat.

"Referitor la actiunea inculpatilor de a intra cu forta, impreuna cu alte persoane, in spatiul Asesoft si Realitatea TV si de a profera amenintari, s-a constatat, din plansele foto prezentate, ca nu s-a putut observa vreo persoana exercitand acte de violenta si nici nu a fost identificata sau audiata vreuna din persoanele care apar in aceste fotografii, pentru a confirma sau infirma sustinerile partilor", mai noteaza instanta in motivarea deciziei.

Referitor la convorbirea din 2 aprilie, "ocazie cu care se pretinde ca s-ar fi proferat amenintarea cu suprimarea fizica a lui Sebastian Ghita", solicitandu-se plata sumei de 200.000 de euro, instanta a retinut ca "proba prezentata nu constituie inregistrarea integrala a discutiei, iar cuprinsul acesteia nu poate fi considerat a reprezenta o actiune de amenintare, avand in vedere continutul cu neputinta de crezut al majoritatii acestor afirmatii, precum si contextul dialogului dintre partea vatamata si inculpatul Sorin Ovidiu Vintu cu privire la clauzele contractului, context in care inculpatul enumera si alte optiuni precum sa ii dea partii vatamate banii investiti, sa denunte personal contractul si sa se adreseze instantei judecatoresti pentru solutionarea litigiului sau sa se inteleaga", se mai arata in document.

Judecatoria Sectorului 5 Bucuresti a decis, joi seara, ca Sorin Ovidiu Vintu si Ion Ilie Cezar pot fi cercetati in libertate in dosarul in care sunt acuzati de santajarea lui Sebastian Ghita, respingand propunerea procurorilor de arestare preventiva a celor doi pe perioada umaririi penale.

Recursul in acest caz se va judeca, vineri, 29 aprilie, la Tribunalul Bucuresti.

VIDEO! Un Jeep a lovit o masina de politie: Oamenii legii, la spital... 35.000 de forte de ordine vor fi la datorie pentru noaptea de Inviere...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia)
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia) Marti, 30.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x