Antena Căutare

SPECIAL! DJ 713, Drumul Babelor, soseaua dezastrelor

Parcul Natural Bucegi, zona protejata Sit Natura 2000, este in pericol de a fi distrus. Ursul brun si capra neagra vor da nas in nas cu cocalarul si pitipoanca, floarea de colt va deveni trofeul perfect pentru printesa pe tocuri cui, iar Babele si Sfinxul vor fi decoruri numai bune pentru incins gratarele. O sa fie plin pe Facebook de poze cu monumentele naturale din creierii muntilor. Nu o sa mai treaca mult timp si vom vedea Babele si Sfinxul decorate cu graffiti.

Parcul Natural Bucegi este pe punctul sa devina zona de promenada pentru mii de turisti, care vor avea acces necontrolat in Rezervatie dupa ce autoritatile au inceput lucrarile de asfaltare a unui drum de munte care strabate parcul. Covorul asfaltic de 16 kilometri va deschide accesul turis-tilor catre tot Platoul Bucegi.

In acte, proiectul se numeste pompos reabilitarea Drumului Judetean 713, care face legatura intre statiunea turistica Sinaia-Cabana Cuibul Dorului-Saua Dichiului si ajunge pana in apropiere de Cabana Babele si Complexul Piatra Arsa.

Bugetul alocat este de peste 12 milioane de euro pentru un drum care deocamdata duce doar pe platoul Bucegi, in apropiere de un kilometru de cabana Piatra Arsa. Drumul trece granita judetelor Prahova si Dambovita, iar paternitatea proiectului de reabilitare si modernizare a DJ 713 este rodul asocierii celor doua Consilii Judetene.

Finantarea lucrarilor de reabilitare este asigurata de la bugetele locale si din alte surse legal constituite, potrivit panoului postat la inceputul drumului. Primii 6 kilometri sunt pe teritoriul judetului Prahova, iar urmatorii 10 kilometri se afla pe teritoriul judetului Dambovita.

Tot articolul, in Jurnalul National

Guvernul ar putea reduce CAS de la 44%, la 41%... VIDEO! Vezi cum arata bolidul varului de la Giurgeni...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure Marti, 23.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x