Antena Căutare

SPECIAL! Regina Maria - Povestea vietii mele (3)

"Mamei nu-i placusera niciodata sporturile; avea o cultura aleasa si-i placea sa stea de vorba cu oameni destepti si sfatosi, si-mi amintesc de mirarea mea cand, intr-o zi, ne spuse ca pretuia mai mult pe diplomati si pe oamenii politici, decat pe militari, marinari si pe sportsmen – ceea ce in copilarie, mai pe urma ca fata si apoi ca femeie tanara mi se parea cu desavarsire de neinteles; caci si eu si surorile mele aveam o preferinta, cu totul feminina, pentru uniforme si pentru omul trait in aer liber, voinic si parlit de soare, chiar daca seara casca dupa o zi intreaga de sport!

Dar aceste petreceri de vanatoare, care plictiseau pe mama, erau pentru noi, pline de insufletire si surescitare. Indata asezam in gand, - asa cum fac copiii, dupa simpatiile si antipatiile lor - pe fiecare musafir la locul sau.

Desigur, locul de capetenie il aveau dupa infatisarea lor, dar si dupa modul cum se purtau cu noi. Unii "oameni mari" stiu mai bine decat altii sa se faca iubiti de copii.

De la varsta de cinci ani eram o adevarata fiica a Evei in iubirea mea pentru haine frumoase; de altfel, frumusetea, sub orice forma, trezea in mine o dragoste inflacarata, chiar pagana.

La una dintre aceste petreceri de vanatoare la Eastwell, imi aduc aminte ca am vazut pentru prima oara pe frumoasa printesa de Wales. Aparu intr-o zi la ora ceaiului, intr-o minunata rochie de catifea rosie cu o trena lunga, in falduri largi. Fui cu totul buimacita de admiratie, ramasei fara cuvant, cuprinsa de adorare, si-si poate oricine inchipui incantarea mea cand aceasta aratare in vesmant de catifea rosie, care se numea tante Alix, propuse sa vina sus in camera copiilor sa asiste la baia noastra! Se asezase acolo in stralucitul ei vesmant de purpura, si eu, fascinata, o priveam lung pe deasupra buretelui, incremenita si temandu-ma sa nu se mistuie deodata incantatoarea vedenie.

Tot articolul, in Jurnalul National

Blejnar, in mijlocul unei anchete penale privind contrabanda cu produse petroliere... Fonduri europene pentru integrare profesionala...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure Marti, 23.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x