Antena Căutare

SPECIAL! Taxa pe credinta

Intr-un recent sondaj de opinie s-a stabilit ca increderea populatiei in Biserica Ortodoxa Romana este pe o tendinta descendenta, scazand cu 8 procente din 2009 si pana azi.

Pe de alta parte, desi un inalt reprezentant al BOR declara, in direct, la un post de televiziune in 2004 ca proiectul Catredralei Mantuirii Neamului va fi finantat exclusiv din donatii private si nu din bani publici, ne trezim ca in 2011

Guvernul aloca zece milioane de lei de la buget fix acestui proiect. Se incalca astfel fix Constitutia Romaniei (principiul separarii dintre stat si biserica) si Legea nr. 489/2006 privind libertatea religioasa si regimul general al cultelor. "In Romania nu exista religie de stat; statul este neutru fata de orice credinta religioasa sau ideologie atee.

Cultele sunt egale in fata legii si a autoritatilor publice. Statul, prin autoritatile sale, nu va promova si nu va favoriza acordarea de privilegii sau crearea de discriminari fata de vreun cult." In fine, avem art. 10 alin. 5 din Legea nr. 489/2006: "Nimeni nu poate fi constrans prin acte administrative sau prin alte metode sa contribuie la cheltuielile unui cult religios".

Bun. Ce face statul, concret? A spirjinit financiar anul trecut peste 1.400 de biserici si asezaminte religioase din bani publici. Finanteaza megalomanul si arogantul proiect al Catedralei Neamului. In invatamant, teoria evolutionista a fost evacuata din programa fiind inlocuita cu creationismul crestin, orele de religie sunt impuse ca fiind obligatorii (desi legea spune ca sunt optionale), iar profesorii de religie fac prozelitism crestin ortodox, in loc sa respecte principiile Constitutiei si sa predea istoria religiilor. Asta in timp ce mass-media prezinta foarte des tot felul de derapaje ale functionarii acestei institutii supraconstitutionale numite BOR. Iata doar cateva exemple recente.

Episcopia Giurgiu a cumparat in 2006 o vila imensa cu 750 de mii de euro de la un vames corupt care facea contrabanda cu tigari, potrivit unei investigatii publicate in ziarul independent Giurgiuveanul. Un fost puscarias, de meserie mecanic, falsificand niste acte si substituindu-se cumnatului sau decedat (care fusese popa), dand spaga unde trebuia, a ajuns popa intr-o parohie. Popa Alexandrescu i-a declarat reporterului care l-a sunat: "Baga-mi-as p...a in gura ma-tii de latura!". Patriarhia BOR i-a declarat aceluiasi reporter nimic.

Tot articolul, in Jurnalul National

Fonduri europene pentru integrare profesionala... George Litarczek: Respectul omului fata de om, in Romania, nu mai exista...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia)
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia) Marti, 30.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x